Foto’s – Operatie Ring-Zuid vanuit de lucht: oude ringweg verdwijnt steeds meer, verdiepte ligging schiet op

nieuws
Foto: Aanpak Ring-Zuid

Nog een kleine acht weken te gaan en dan moet de nieuwe zuidelijke ringweg van Groningen open gaan voor autoverkeer en komt Operatie Ring-Zuid ten einde. Rijkswaterstaat voerde eind vorige maand een inspectievlucht uit over de kilometerslange bouwplaats, waarop duidelijk te zien is hoe de oude ringweg steeds verder verdwijnt.

Rijkswaterstaat vloog eind juni van oost naar west over de nieuwe verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg, vanaf het Europaplein naar het Julianaplein. Naast de verdwijnende oude Ring-Zuid is, zo stelt Aanpak Ring-Zuid, ook goed te zien dat de verdiepte ligging al heel ver is.

Op 2 september (over acht weken) moet Operatie Ring-Zuid klaar zijn. Dan moet het verkeer gebruikt gaan maken van de nieuwe, verdiepte ligging van de ringweg.

De bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Rijkswaterstaat en naar buiten gebracht door Aanpak Ring-Zuid. Ook de bovenstaande onderschriften zijn (deels) door Aanpak Ring-Zuid aangeleverd. Een link naar het originele bericht van Aanpak Ring-Zuid vind je hier.