Categorieën: Nieuws

Petitie voor behoud Kardinge ruim 15.000 keer ondertekend

Onder de petitie voor het behoud van ijsbaan Kardinge zijn ruim 15.000 handtekeningen gezet. Volgende week woensdag wordt de petitie aangeboden aan de gemeenteraad door topschaatsster Joy Beune, schaatstalent Meike Veen en jeugdleden van schaatsverenigingen in Kardinge.

De werkgroep Behoud IJsbaan Kardinge startte de petitie halverwege mei om Kardinge te behouden voor de ondergang. De petitionarissen vinden dat de ijsbaan te belangrijk is voor de noordelijke ijssport en de lokale economie.

Daar zijn 15.282 ondertekenaars het dus mee eens. Naast de lokale en regionale steun werd de petitie ook massaal door landelijke topschaatsers getekend. “Dat geeft aan hoe het behouden van de kunstijsbaan van Kardinge leeft onder de bevolking en de schaatsliefhebbers in het bijzonder”, schrijft Piet Manning namens de werkgroep Behoud IJsbaan Kardinge. “De gemeenteraad van Groningen kan de petitie en alle signalen die door de diverse verenigingen worden afgegeven niet negeren bij de uiteindelijke besluitvorming over Kardinge.”

De petitie wordt woensdagavond om 20.30 uur aangeboden voor het Stadhuis. Voorafgaand aan het aanbieden van de petitie worden er door de ijsverenigingen diverse ondersteunende acties gehouden. Vanaf 19.30 uur worden er door honderden leden van de verenigingen op de Grote Markt schaatsoefeningen gedemonstreerd, waarbij het iedereen vrij staat om deel te nemen. Dat gebeurt onder leiding van diverse ervaren schaatstrainers en met steun van leden van het schaatsteam IKO.

Om 19.00 vertrekt een grote groep skeeleraars vanaf het parkeerterrein van de IKEA om zich na een skeelertocht door de stad ook aan te sluiten bij de demonstraties op de Grote Markt. Supporters van ijshockeyclub GIJS zullen zich bij de tocht aansluiten, diverse teams van GIJS doen mee aan de activiteiten op de Grote Markt en ook leden van de kunstrijvereniging Groningen geven acte de présence. Diverse schaatsmarathonteams hebben zich inmiddels gemeld en zullen zich in het kader van een fiets- en skeelertraining bij de acties aansluiten.

 

Tom Veenstra

Recente berichten

Omstanders redden persoon uit Hoorsemeer

Omstanders hebben zaterdagavond een persoon uit het Hoorsemeer gered. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate…

5 minuten geleden

Zwembaden Ten Boer en Hoogkerk swingen onder zomerzon: “Extra lang geopend”

De start van de zomervakantie voor de schooljeugd wordt zaterdag 'gevierd' met een echte zomerse…

3 uur geleden

FC klopt Emmen in tropisch oefenduel

FC Groningen rekende zaterdagmiddag op het terrein van amateurclub Rolder Boys af met FC Emmen…

3 uur geleden

Regenboogbankje Haren door vandalen omver geduwd: “Weggehaald om onveilige situaties te voorkomen”

Het regenboogbankje aan de Kerklaan in Haren is vrijdag opnieuw ten prooi gevallen aan vandalen.…

4 uur geleden

Persoon gewond bij conflict op Abrug

Bij een conflict op de Abrug is een persoon zaterdagmiddag gewond geraakt. Dat meldt de…

4 uur geleden

Scheepvaartverkeer Van Starkenborghkanaal gestremd door problemen met brug (opgelost)

Het scheepvaartverkeer op het Van Starkenborghkanaal heeft zaterdag flinke hinder ondervonden van de gevolgen van…

5 uur geleden