Gemeente ondertekent petitie richting Tweede Kamer om opgevoerde fatbikes aan te pakken

nieuws
Foto: Patrick Wind, 112groningen

Samen met zo’n vijftig andere Nederlandse gemeenten vraagt de gemeente Groningen de Tweede Kamer iets te doen tegen opgevoerde fatbikes. De gemeenten zien het aantal ongelukken met de opgevoerde elektrische fietsen snel toenemen, met vaak jonge slachtoffers.

Naast de bijna vijftig grote- en kleine gemeenten hebben ook de Fietsersbond, de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen, VeiligheidNL en Artsen Voor Veilig Fietsen het verzoekschrift aan de Tweede Kamer ondertekend. Ze stellen dat landelijke maatregelen tot nu toe uitblijven, terwijl het aantal ernstige ongelukken stijgt.

In de petitie wordt gevraagd om een verbod op de verkoop van opgevoerde fatbikes, een onderzoek naar de invoering van een minimumleeftijd en het snel uitvoeren van een landelijke campagne om ouders en kinderen op de gevaren te wijzen.