Categorieën: Nieuws

Garagesale verbindt bewoners in Thesinge en Sint Annen: “Er zijn altijd mensen op zoek naar de pot met honing”

Als de zon hoog aan de hemel had gestaan was de Garagesale in Thesinge en Sint Annen waarschijnlijk nog een groter succes geworden. Toch spreekt Janiene de Lange van de organisatie slechts van een klein smetje op een verder succesvol verlopen dag.

Hoi Janiene! Het is niet voor het eerst dat jullie een garagesale organiseren hè?
“De afgelopen jaren hebben we dit inderdaad ook gedaan. En ook gisteren was het weer een groot succes. Natuurlijk, je hebt verkoop. Maar wat nog veel leuker is, je hebt aanloop. Je raakt met mensen in gesprek. En dat is misschien ook wel de grootste winst van deze dag. Veel mensen die meedoen, doen niet mee vanwege de verkoop maar vanwege de gezelligheid. Doordat je als dorp samen iets organiseert brengt het de inwoners dichter bij elkaar.”

Voor mensen die het begrip niet kennen: een garagesale. Wat is dat precies?
“Ik zou het omschrijven als een soort rommelmarkt die in deze vorm makkelijker te organiseren is. Bij een rommelmarkt kun je denken aan kraampjes op een terrein ergens in het dorp. Je zult daar met je spullen naar toe moeten. Bij een garagesale leg je de spullen die je wilt verkopen in je garage. De deuren doe je open en de verkoop kan beginnen. Het is heel laagdrempelig en makkelijk.”

Hoeveel mensen deden er gisteren mee?
“Hier in Thesinge ging het om tien verkooppunten. Ik vermoed dat je in Sint Annen aan dezelfde aantallen moet denken, hoewel dat wel een compacter dorp is waar je een heel mooi rondje kunt lopen. Hier in Thesinge werd er van alles verkocht. Van tuingereedschap tot kinderspeelgoed en van keramiek tot vinylplaten. Ik denk dat er voor iedereen wel wat tussen zat. En de verkoop was ook prima. Veel deelnemers hebben echt wel wat ruimte gekregen op hun zolders.”

Trekt zo’n dag veel animo?
“Ja, toch wel. We maken natuurlijk altijd wat reclame voor zo’n dag. En er zijn altijd mensen die op zoek zijn naar de pot met honing. Die op zoek zijn naar dat ene pareltje dat uniek is. En je hebt een groep die het leuk vindt om te struinen. En daarbij helpen we elkaar ook als verkopers. Er kwam iemand bij me langs die op zoek was naar vinylplaten. Ik zei, dan moet je naar de buurvrouw want die heeft van alles op dat gebied. Zo doen we dat hier, haha.”

De regen viel gisteren zo nu en dan met bakken uit de hemel. In hoeverre is dat vervelend?
“Het was jammer. Het was ook niet alleen de regen maar ook de temperatuur. Zo nu en dan hoorde ik iemand zeggen dat diegene even naar binnen ging om even op te kunnen warmen. In juni verwacht je andere omstandigheden. Maar aan de andere kant: het was leuk, het was gezellig. En dit krijgt wat dat betreft ook sowieso een vervolg. De bedoeling is dat we dit volgend jaar weer gaan organiseren. Dus in principe zouden de schuurdeuren dicht kunnen om ze volgend jaar weer te kunnen openen.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

‘Zondag zon en bewolking, komende dagen zomers maar ook buien’

De hogere temperaturen gaan we de komende dagen kwijtraken. In plaats daarvan wordt het met…

4 uur geleden

Ruim vijftig lopers gaan de nacht in bij ultraloop Kardingebultra

De deelnemers aan de Kardingebultra gaan zaterdagavond om 22.00 uur hun negende uur in. De…

6 uur geleden

Omstanders redden persoon uit Hoorsemeer

Omstanders hebben zaterdagavond een persoon uit het Hoorsemeer gered. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate…

7 uur geleden

Zwembaden Ten Boer en Hoogkerk swingen onder zomerzon: “Extra lang geopend”

De start van de zomervakantie voor de schooljeugd wordt zaterdag 'gevierd' met een echte zomerse…

10 uur geleden

FC klopt Emmen in tropisch oefenduel

FC Groningen rekende zaterdagmiddag op het terrein van amateurclub Rolder Boys af met FC Emmen…

10 uur geleden

Regenboogbankje Haren door vandalen omver geduwd: “Weggehaald om onveilige situaties te voorkomen”

Het regenboogbankje aan de Kerklaan in Haren is vrijdag opnieuw ten prooi gevallen aan vandalen.…

11 uur geleden