Categorieën: Nieuws

Dinsdag kouder met af en toe een bui en een flink windje

Na een lekker warm weekend en een zachte maandag, is het weer tijd voor wat bewolking. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis schippert de temperatuur deze week tussen de 12 en 20 graden. 

Komende nacht volgen een paar stevige buien met kans op een slag onweer. De minima temperaturen hangen rond 13 graden. Dinsdag stroomt er minder warme lucht ons gebied binnen. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en het blijft op de meeste plaatsen droog. Het wordt 13 graden en er waait een matige tot (vrij) krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 5. In de avond een bui.

Woensdag blijft het overwegend of helemaal droog. Wolken en een paar opklaringen wisselen elkaar af en het wordt 13 graden bij een matige zuidwestenwind, windkracht 4. Donderdag stroomt er weer wat zachtere lucht ons gebied binnen. Het wordt 16 graden. Het is bewolkt en eerst valt er wat regen. Later blijft het droog maar de zon houdt het lastig. De wind komt uit het westen tot zuidwesten, windkracht 3 tot 4.

Vrijdag en zaterdag wordt het nog zachter met 18 of 19 graden. Beide dagen is het (overwegend) droog en wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De wind uit het zuidwesten is overwegend matig. Vanaf zondag dringt koelere lucht weer op en gaat het kwik weer naar beneden, misschien volgt zelfs wel een gevoelige daling vanaf zondag/maandag.

Denise Overkleeft

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

9 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden