Categorieën: Nieuws

Straatrovers slaan en schoppen minderjarige jongens op Zuiderdiep: ‘Herkenbare beelden online als verdachten zich niet melden’

De politie heeft woensdagmiddag beelden gedeeld van twee verdachten van een gewelddadige straatroof tegen een groep minderjarige slachtoffers, die begin januari plaatsvond op het Gedempte Zuiderdiep. Op de beelden zijn de verdachten nu nog niet herkenbaar, maar de politie dreigt dat wel te doen wanneer ze zichzelf niet melden.

De gewelddadige beroving vond plaats rond 19:30 uur op de vrijdagavond van 5 januari van dit jaar. Een groep minderjarige jongens ging  eerder op de avond samen naar de bioscoop in Stad en at daarna nog wat bij een horecagelegenheid aan de Herestraat. Daarna vertrok de groep te voet in de richting van het Gedempte Zuiderdiep.

Daar werd de groep aangesproken door twee personen, die geld wilden zien. Wanneer de groep van zeven niet direct geld afstaat, voegen drie andere personen zich bij de twee verdachten en wordt één van de jongens op zijn hoofd geslagen. Een tweede slachtoffer wordt geslagen en geschopt in zijn rug.

Signalement

Uiteindelijk overhandigen de slachtoffers een klein geldbedrag, waarna de vijf verdachten vertrekken. De politie zoekt, met het openbaar maken van de beelden, specifiek naar de twee verdachten die de slachtoffers hebben mishandeld en hen het geld afhandig maakten. De eerste verdachte is een donker getinte jongen, getooid in een zwarte jas, een gele hoodie met capuchon, een lichte broek en zwarte schoenen. De tweede verdachte is een donker getinte jongen in een blauwe jas van het merk Napajiri, een donkere broek met daaronder witte schoenen.

Afbeelding via Politie.nl

De politie deelt nu nog onherkenbaar gemaakte beelden van de twee verdachten. Maar dat kan veranderen. De politie schrijft: “We laten de beelden voor nu ‘geblurred’ zien. Mocht dit niet leiden tot een herkenning, of de verdachten melden zich niet zelf, dan zullen we de beelden ook ‘ongeblurred’ openbaar maken.

Wie de verdachten kent of herkent aan de hand van het signalement of de beelden, kan contact opnemen met de politie. Ook andere  informatie, die van belang kan zijn binnen het onderzoek, is welkom. Bellen met de politie kan via telefooonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Tom Veenstra

Recente berichten

“Over twee of drie jaar komt er een barbecueverbod voor het Noorderplantsoen, je hebt duidelijke regels nodig”

Het is niet de vraag of er een barbecueverbod in het Noorderplantsoen komt maar wanneer.…

24 minuten geleden

KNMI waarschuwt voor onweersbuien met plaatselijk wateroverlast

In de provincie Groningen moet zondagmiddag rekening worden gehouden met onweersbuien. De buien kunnen gepaard…

2 uur geleden

Herdenkingsprotest met duizenden schoenen op Grote Markt

Op de Grote Markt vindt zondagmiddag een herdenkingsprotest plaats waarbij meer dan 16.000 Palestijnse kinderen…

2 uur geleden

Feniksen verrijzen op betonnen loopbrug: “Bij de kinderen was er veel betrokkenheid”

Streetartkunstenaar Quinten van Duuren heeft een flinke klus erop zitten. De afgelopen periode heeft hij…

5 uur geleden

Savannah kat richt slachting aan onder kippen De Wiershoeck

Op stadsboerderij De Wiershoeck in Beijum zijn de afgelopen weken diverse kippen om het leven…

5 uur geleden

Campagne om in de zomer naar elkaar om te kijken: “Laat wat van je horen, stuur een berichtje”

Join Us is deze zomer een campagne gestart onder de titel #FFINCHECKEN. De fractie van…

5 uur geleden