Categorieën: Nieuws

Stadjer langer vast voor vermeende betrokkenheid bij bankhelpdeskfraude

De 22-jarige man uit Groningen, die eind december op heterdaad werd betrapt en aangehouden op een vakantiepark in Gasselternijveen (Drenthe) vanwege verdenking van bankhelpdeskfraude, blijft nog eens drie maanden in hechtenis.

Dat bepaalde de rechtbank in Assen woensdag, aldus DvhN. De Groninger zit al sinds 20 december achter slot en grendel, samen met drie mannen uit Leeuwarden van 25, 26 en 27 jaar oud.

De mannen werden destijds aangehouden door een arrestatieteam in en rond een vakantiehuisje op het park in Drenthe, nadat de vrouw van een agent buiten dienst de verdachte situatie aantrof. Twee van hen werden direct in de kraag gevat, de andere twee vluchtten naar buiten en renden de bossen rondom de vakantiewoning in. Eén van de vluchters kwam niet ver en werd vrij snel in de kraag gevat. Voor het opsporen van de laatste verdachte werd een politiehond ingezet. Daarop besloot de laatste verdachte zich over te geven. Hij was in een sloot gaan liggen.

In het huisje werd een waar ‘callcenter’ aangetroffen, met daarin meerdere draaiende laptops. Er werden tientallen simkaarten, meerdere telefoons, contactlijsten en diverse bankpassen in beslag genomen. Al snel werd duidelijk dat er meerdere telefoonnummers waren gebeld en het programma Anydesk was gebruikt om de computers van slachtoffers over te nemen.

Hoeveel mensen slachtoffer zijn geworden van de activiteiten van dit viertal is nog niet bekend. Het onderzoek naar de oplichtersgroep loopt nog, maar de officier van justitie liet woensdag wel weten dat van zeker twee slachtoffers tienduizenden euro’s zijn gestolen. Pas als het OM de zaak rond heeft, behandelt de rechtbank de zaak inhoudelijk.

Tom Veenstra

Recente berichten

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, in het weekend droog en 22 graden”

De komende dagen is het eerst nog fris, maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

4 uur geleden

Accu elektrische step vat vlam in woning

In een woning aan de Merwedestraat heeft dinsdagavond de accu van een elektrische step vlam…

4 uur geleden

Komende dagen kans op lichtende nachtwolken

De kans is aanwezig dat er de komende dagen lichtende nachtwolken te zien zijn. Dat…

4 uur geleden

“Geen verrassing dat in Stadspark munitie wordt aangetroffen, er is hevig gevochten”

De vondst van munitie uit de Tweede Wereldoorlog in het Stadspark maandagavond komt niet als…

6 uur geleden

Consternatie bij afvalbrand Stadsstrand

Bij het Stadsstrand heeft dinsdagavond een afvalbrand gewoed. Volgens een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl verliep de…

6 uur geleden

Een zangkoor zorgt voor een Europese primeur in aanloop naar Roze Zaterdag

Vrijdag 21 juni is het zover: dan treedt het Projectkoor Dieverdoatsie op in de Oosterpoort.…

7 uur geleden