Categorieën: Nieuws

Opklaringen en bewolking wisselen elkaar donderdag af, vrijdag zonovergoten

Tot en met het weekend lijkt neerslag in Groningen zo goed als uitgesloten. De zon doorbreekt met regelmaat de bewolking en met name vrijdag lijkt frisse, maar zonovergoten lentedag te worden.

Volgens weerman Johan Kamphuis wisselen perioden met bewolking en opklaringen elkaar donderdag af: “In de ochtend zijn er eerst een paar opklaringen, maar die worden gevolgd door toenemende bewolking. Pas in de namiddag keren de opklaringen terug. Het blijft droog bij 8 graden als maximumtemperatuur. De wind uit het oosten tot noordoosten is zwak of matig.”

De nacht naar vrijdag, met meer opklaringen en minima dalend tot dichtbij het vriespunt, is volgens Kamphuis een opmaat naar een zonnige, maar frisse laatste werkdag: “Er zijn flinke zonnige perioden en blijft het droog. Bij een naar matig toenemende oostenwind wordt het 9 graden. In de nacht liggen de minima opnieuw rond het vriespunt.”

Het weerbeeld van vrijdag lijkt zich tot na het weekend door te zetten, maar meer bewolking ligt volgens Kamphuis in het verschiet: “Zaterdag zijn er opnieuw flinke zonnige perioden met af en toe een paar overtrekkende wolken. Het word 9 of 10 graden bij een matige oostenwind. In de nacht naar zondag is er kans op grondvorst.

Zondag overdag zijn er wolkenvelden maar kan ook af en toe de zon doorbreken. Het blijft droog en het wordt 10 of 11 graden. Maandag neemt de kans op lichte regen toe als vochtige zeelucht ons gebied lijkt binnen te druppelen. Het kwik doet dan ook een stap terug naar een graad of 7. Ook dinsdag lijkt aan de frisse kant te verlopen. Dankzij een stevige noordooster wordt het niet warmer dan 6 of 7 graden.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Pro-Palestinaprotest op Grote Markt, spandoeken en vlaggen op bordes van Stadhuis

Op de Grote Markt in Groningen, voor het stadhuis, kwamen dinsdagmiddag enkele honderden actievoerders bij…

17 minuten geleden

Renovatie Martiniplaza ‘niet logisch’; college denkt aan nieuwbouw rond 2035, mogelijk op Suikerzijde

Het lijkt logisch dat MartiniPlaza in 2035 in een nieuw gebouw is gevestigd. Dat denkt…

36 minuten geleden

Goudgoed Textiel en Twaalfde Huis verkassen naar Ulgersmaborg

Vanwege de aanleg van de nieuwe wijk Stadshavens gaan GoudGoed Textiel en het Twaalfde Huis…

1 uur geleden

Meerderheid Tweede Kamer stemt niet in met debat over ravijnjaar gemeenten

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft niet ingestemd met een debat om over het…

1 uur geleden

Politie vindt drugs in pand binnenstad

De politie heeft deze woensdag in een woning in het centrum van de stad een…

2 uur geleden

CDA start meldpunt over problemen met betaald parkeren: ‘Hopelijk meer impact als coalitie het van de inwoners zelf hoort’

De raadsfractie van het CDA in Groningen komt dinsdagmiddag met een meldpunt rond het betaald…

2 uur geleden