Categorieën: Sport

LIVE | In Den Haag neemt FC Groningen het op tegen ADO

Een hele goedenavond! Na een korte interlandbreak begint FC Groningen vanavond aan de finale van het seizoen. Vanavond speelt de FC een belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent ADO Den Haag. Kan de Trots van het Noorden vanavond overtuigen in Den Haag?

90’4 Scheidsrechter Nagtegaal fluit af. FC Groningen wint met 0-2 van ADO Den Haag en is daarmee nog slechts één punt verwijderd van een promotieplek.

90+4′ Rui Mendes zorgt bijna voor een droomeinde van deze wedstrijd. Mendes werkt zich langs de verdediging van ADO en kan tot schieten komen. De bal gaat laag over de grond en rolt langs de buitenkant van de paal.

90′ Er komen vier minuten extra tijd bij.

85′ FC Groningen gaat wisselen. Rui Mendes komt in het veld voor doelpuntenmaker Van Bergen. Thijmen Blokzijl vervangt de man van de eerste assist: Valente.

80′ De Hagenezen worden gevaarlijker, maar de achterhoede van de FC houdt controle

66′ Thom van Bergen maakt de 0-2! Na een lange opbouw steekt Valente Hove weg. De bal is op maat Hove kan de bal opzij leggen voor Van Bergen. De aanvaller werkt uitstekend af. 0-2 voor de FC.

60′ De thuisploeg laat meer van zich zien. Een gevaarlijke voorzet van ADO komt door een aantal Groningse voeten niet bij een Haagse aanvaller terecht. De bal gaat voor het doel van Jurjus langs en verdwijnt over de achterlijn. De hieropvolgende corner wordt weggewerkt.

53′ Voor de neuzen van de FC-supporters in het uitverkochte uitvak, laten de Groen-Witten zien dat ze opzoek zijn naar het tweede doelpunt. Na langdurend combinatiespel op links, schuift Johan Hove de bal van een afstand naast het doel.

46′ De bal rolt weer.

 

45 + 4′ Het is rust. De FC staat verdient op voorsprong in Den Haag.

 

42′ De eerste bal richting het Groningse doel van ADO Den Haag. Vanaf de zijkant wordt de bal richting het doel van Hidde Jurjus geslingerd. De aanvaller van ADO schiet ruim naast.

33′ De FC blijft aandringen en is opzoek naar de 0-2. Na een actie opgezet vanaf de zijkant door Isak Määttä en mooi combinatiewerk van de Groningers op links, geeft Valente uiteindelijk voor op Postema. De aanvaller tikt de bal net naast.

20′ De wedstrijd werd kort stilgelegd. Na het doelpunt werd vanaf de ADO-tribune een beker op het veld gegooid. Na enkele minuten rolt de bal alweer.

19′ Goal FC Groningen! Luciano Valente laadt zijn tegenstanders achter zich en zoekt de combinatie met Thom van Bergen. Hij legt de bal vervolgens terug op Valente die de bal over de keeper naar Romano Postema kan stiften. Postema kan de bal niet al te moeilijk in het open doel werken. 0-1 voor de FC.

5′ Na een fout van ADO belandt de bal voor de voeten van Thom van Bergen. Keeper Marsman werkt de Groningse aanvaller naar de grond, maar volgens scheidsrechter Nagtegaal was de bal al gespeeld. Geen strafschop.

1′  De FC trapt af. We zijn begonnen.

 

Opstelling FC Groningen: Hidde Jurjus; Leondro Bacuna, Marco Rente, Marvin Peersman, Isak Määttä; Jorg Schreuders, Laros Duarte, Johan Hove, Luciano Valente; Romano Postema, Thom van Bergen.

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Absalem, Derijck, Waem, Koudossou; Sürmeli, Vlak; Van Mieghem, Schalk, Christensen; Veerman.

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Lisa Eising

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

3 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

4 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

6 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

7 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

9 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

9 uur geleden