Categorieën: Sport

Knappe overwinning Donar op Spirou Basket

Donar heeft zaterdagavond in Martiniplaza een knappe overwinning behaald op Spirou Basket uit Charleroi. Het werd 78-72.

Voor aanvang van de wedstrijd was de lijst van uitgevallen spelers nog weer wat langer geworden. Dit keer konden Dakota Quinn (knieblessure) en John Meeks (ziek) niet meespelen. De verwachtingen waren dus niet hooggespannen, maar de Groningers konden ondanks de smalle rotatie prima tegenstand bieden aan de Belgen. Na het eerste kwart was er een kleine achterstand: 17-22. In het tweede kwart tekende zich een duidelijk reboundoverwicht af voor de gasten, maar omdat ze de vele rebounds niet goed konden omzetten in scores, kon de thuisploeg bijblijven. Bij rust was het 35-35, dankzij een buzzerbeater van de nieuwe spelverdeler Nick Tomsick.

Halverwege het derde kwart was het 37-44, achteraf gezien het grootste verschil in de wedstrijd. Na een time-out kwam Donar sterk terug, en aan het eind van het kwart was het weer gelijk: 49-49. Al vrij snel in het laatste kwart kwam Donar voor te staan met 57-51, maar Spirou trok even later de stand weer gelijk: 59-59. De wedstrijd kantelde op 40 seconden van het einde in Gronings voordeel door Karolis Babusis, die met een verre driepunter de stand op 74-70 bracht. De wedstrijd werd na een tegenscore van Spirou beslist door Nick Tomsick, die twee vrije worpen raakte. Een paar seconden voor het einde scoorde Babusis ook nog uit een snelle break.

Topscorers bij Donar waren Karolis Babusis met 21 punten, Nick Tomsick met 15 punten, Sander Hollanders met 14 punten en Theo John met 13 punten. Bij Spirou Basket was Quinten Smout topscorer met 23 punten.

Donar staat nu op de zevende plek in de BNXT League en heeft 20 punten uit 3 wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd van Donar is op maandag 1 april; tweede paasdag. Dan speelt de ploeg van coach Andrej Stimac om 15.00 uur in eigen huis tegen koploper Filou Oostende.

redactie

Recente berichten

Geen treinverkeer mogelijk naar Meppel door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Meppel moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

10 minuten geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

52 minuten geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

4 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

5 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

7 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

9 uur geleden