Categorieën: Sport

GRC Groningen dieper in de zorgen na nederlaag tegen Winsum

GRC Groningen verloor zondagmiddag in de eerste klasse J met 4-1 van middenmoter Winsum. GRC bleef daardoor dertiende en voorlaatste en is volop in de degradatiezorgen.

“We wisten dat het een zwaar seizoen zou worden, maar we blijven ons kranig weren”, aldus GRC-trainer Gerard Zeeman na afloop.

Winsum was in de openingsfase sterker en kreeg goede kansen via Yume Ramos en Jered Faleye. Na 12 minuten viel de treffer voor Winsum wel toen Hans Zwakenberg binnen kopte.

GRC Groningen werd daarna sterker en een corner van Jasper Kingma waaide tegen de paal. Na 37 minuten leek een aanval van GRC over de linkerkant nog afgeslagen te worden, maar Ronald Paans gaf het beslissende tikje: 1-1.

Vrije trappen

Na de pauze ging het een tijdje op en neer zonder dat er echten kansen werden gecreëerd. Na 66 minuten kreeg Winsum een vrije trap die door Tijs Mulder in de bovenhoek werd geparkeerd: 2-1. GRC rook nog even aan de gelijkmaker, maar een schot van Robin van Linschoten werd van de lijn gehaald. GRC kon daarna geen vuist meer maken.

In het laatste kwartier besliste Winsum de wedstrijd. Tim Hof schoot in de 76e minuut de 3-1 binnen na een combinatie met Ramos. Vier minuten later schoot Ramos een vrije trap achter GRC-goalie Gerald van Nieff: 4-1

Blessure

De wedstrijd lag nog een tijdje stil vanwege een zware knieblessure van Winsum speler Sjoerd Nienhuis die net ingevallen was. Hij leek zich te verstappen. Nienhuis werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Geflatteerd

“Ik kan met de nederlaag leven, maar ik vind hem wel wat geflatteerd”, zei Zeeman. “We gaven de goals makkelijk weg en dat gebeurt vaker. Winsum was in het begin beter aan de bal, maar daarna werden wij beter. In de tweede helft waren wij gewoon niet goed genoeg aan de bal”.

GRC Groningen – Winsum 1-4. 12. 0-1 Hans Zwakenberg. 37. 1-1 Ronald Paans. 66. 1-2 Tijs Mulder. 76. 1-3 Tim Hof. 80. 1-4 Yume Ramos. Toeschouwers 175.

In dezelfde klasse won GVAV Rapiditas thuis met 1-0 van VKW. GVAV staat op de elfde plaats, een plek hoger dan GRC Groningen. GVAV heeft 15 punten uit 16 wedstrijden en GRC heeft er 14 uit 15.

Wedstrijden van zaterdag in 1J

Andor Heij

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

8 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

9 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

10 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

13 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

14 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

16 uur geleden