Categorieën: Sport

Gorecht weet weer wat winnen is, stunt FC Lewenborg

In de tweede klasse J won Gorecht zaterdag met grote cijfers bij VVG. FC Lewenborg pakte drie belangrijke punten in de degradatiestrijd. In 3C werd Groen Geel periodekampioen.

2J

Gorecht won voor het eerst sinds de winterstop weer eens. Op sportpark het Noorden werd het 6-1 voor de ploeg uit Haren tegen VV Groningen. Gorecht had geen problemen met VVG. De wedstrijd was al snel beslist door twee vroege doelpunten van Gorecht, dat de score daarna geleidelijk opvoerde naar het halve dozijn voordat VVG nog een eretreffer maakte. Christof Otten maakte er drie, Bob Poorta twee en Tom Traas één. Gorecht is zevende in 2J met 28 punten uit 17 wedstrijden. VVG is voorlaatste met 8 uit 17.

FC Lewenborg stuntte in Assen tegen kampioenskandidaat LTC. Het werd na een 2-2 ruststand 3-2 voor Lewenborg. Tom Katgert, Mitchel van Kalsbeek maakten voor rust de doelpunten voor Lewenborg. Brian de Wit werd na de thee het goudhaantje voor Lewenborg, dat naar de elfde plek steeg met 17 uit 17. Lewenborg moet nog twee plekken stijgen om zich veilig te spelen.

3C

In 3C werd Groen Geel periodekampioen. Het verslag staat hier. Bovendien staat Groen Geel samen met Helpman aan kop met 30 uit 17 en een doelsaldo van +17.

Helpman verspeelde twee punten tegen FC Zuidlaren. Het werd 1-1. Helpman kreeg voor de pauze de beste kansen, maar de bal wilde er niet in. Tim van Dorp opende in de 58e minuut de score voor Helpman. De Groningers verzuimden verder afstand te nemen. In de 75e minuut kwam Zuidlaren langszij door Robin Wolters.

Lycurgus is derde met 29 uit 17. Lycurgus won thuis met 4-1 van hekkensluiter Mamio. Tieme Schiphof en Steven Zwarts openden de score voor het sterkere Lycurgus. Quint Breikreuz maakte er 2-1 van. Rindert Ykema en Lenne Vink zorgden voor de 4-1 winst. Lycurgus had er nog drie moeten maken om de tweede periodetitel te pakken. Maar Lycurgus doet wel volop mee in de titelstrijd in 3C.

The Knickerbockers rukte op naar de vijfde plek met 26 uit 17. De studenten wonnen in Winschoten met 4-0 van WVV (zaterdag). TKB had vooral voor de thee weinig problemen met WVV. Luuk Janssen scoorde voor rust twee keer en Han van Dijk één maal. Dennis van Roeden maakte het kwartet vol. Door de winst is TKB weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap.

HFC’15 won in Hoogkerk met 3-1 van Onstwedder Boys. Frank Volgers, Rutger Hofsteenge en Rick van Lent scoorden voor HFC. HFC is tiende met 22 uit 17.

Lagere klassen

In 4D won VVK in eigen huis met 5-2 van Veenhuizen. Robert Oosterhof scoorde twee keer. VVK heeft 17 uit 16 en vond weer aansluiting met de middenmoot.

In 4E won Omlandia thuis met 1-0 van Poolster. Wouter Hoek scoorde voor Omlandia. De ploeg uit Ten Boer is zesde met 22 uit 17.

In 5E bleef Haren op titelkoers door een 5-0 zege op GEO. Jurrian en Marniek Berends scoorden ieder twee keer.

Andor Heij

Recente berichten

UMCG doet met darm-on-a-chip onderzoek naar auto-immuunziekte: “Het werkt net als in het echt”

Wat gebeurt er in de darmen van patiënten die overgevoelig zijn voor gluten? Dat is…

29 minuten geleden

Koningsdag zonder problemen verlopen in Stad

Koningsdag is gezellig, soepel en zonder grote problemen verlopen in Stad. Dat laat de gemeente…

1 uur geleden

Opnieuw geen treinen richting Meppel door aanrijding (opgelost)

Het treinverkeer richting Meppel is hervat. Door een aanrijding in Assen was er zondag een…

3 uur geleden

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

5 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat in…

5 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

6 uur geleden