Categorieën: Sport

Gorecht weet weer wat winnen is, stunt FC Lewenborg

In de tweede klasse J won Gorecht zaterdag met grote cijfers bij VVG. FC Lewenborg pakte drie belangrijke punten in de degradatiestrijd. In 3C werd Groen Geel periodekampioen.

2J

Gorecht won voor het eerst sinds de winterstop weer eens. Op sportpark het Noorden werd het 6-1 voor de ploeg uit Haren tegen VV Groningen. Gorecht had geen problemen met VVG. De wedstrijd was al snel beslist door twee vroege doelpunten van Gorecht, dat de score daarna geleidelijk opvoerde naar het halve dozijn voordat VVG nog een eretreffer maakte. Christof Otten maakte er drie, Bob Poorta twee en Tom Traas één. Gorecht is zevende in 2J met 28 punten uit 17 wedstrijden. VVG is voorlaatste met 8 uit 17.

FC Lewenborg stuntte in Assen tegen kampioenskandidaat LTC. Het werd na een 2-2 ruststand 3-2 voor Lewenborg. Tom Katgert, Mitchel van Kalsbeek maakten voor rust de doelpunten voor Lewenborg. Brian de Wit werd na de thee het goudhaantje voor Lewenborg, dat naar de elfde plek steeg met 17 uit 17. Lewenborg moet nog twee plekken stijgen om zich veilig te spelen.

3C

In 3C werd Groen Geel periodekampioen. Het verslag staat hier. Bovendien staat Groen Geel samen met Helpman aan kop met 30 uit 17 en een doelsaldo van +17.

Helpman verspeelde twee punten tegen FC Zuidlaren. Het werd 1-1. Helpman kreeg voor de pauze de beste kansen, maar de bal wilde er niet in. Tim van Dorp opende in de 58e minuut de score voor Helpman. De Groningers verzuimden verder afstand te nemen. In de 75e minuut kwam Zuidlaren langszij door Robin Wolters.

Lycurgus is derde met 29 uit 17. Lycurgus won thuis met 4-1 van hekkensluiter Mamio. Tieme Schiphof en Steven Zwarts openden de score voor het sterkere Lycurgus. Quint Breikreuz maakte er 2-1 van. Rindert Ykema en Lenne Vink zorgden voor de 4-1 winst. Lycurgus had er nog drie moeten maken om de tweede periodetitel te pakken. Maar Lycurgus doet wel volop mee in de titelstrijd in 3C.

The Knickerbockers rukte op naar de vijfde plek met 26 uit 17. De studenten wonnen in Winschoten met 4-0 van WVV (zaterdag). TKB had vooral voor de thee weinig problemen met WVV. Luuk Janssen scoorde voor rust twee keer en Han van Dijk één maal. Dennis van Roeden maakte het kwartet vol. Door de winst is TKB weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap.

HFC’15 won in Hoogkerk met 3-1 van Onstwedder Boys. Frank Volgers, Rutger Hofsteenge en Rick van Lent scoorden voor HFC. HFC is tiende met 22 uit 17.

Lagere klassen

In 4D won VVK in eigen huis met 5-2 van Veenhuizen. Robert Oosterhof scoorde twee keer. VVK heeft 17 uit 16 en vond weer aansluiting met de middenmoot.

In 4E won Omlandia thuis met 1-0 van Poolster. Wouter Hoek scoorde voor Omlandia. De ploeg uit Ten Boer is zesde met 22 uit 17.

In 5E bleef Haren op titelkoers door een 5-0 zege op GEO. Jurrian en Marniek Berends scoorden ieder twee keer.

Andor Heij

Recente berichten

KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel op Pinkstermaandag

Het KNMI waarschuwt op Pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…

38 minuten geleden

Vrij zeldzame witwangstern strijkt met 35 paartjes neer in Onnerpolder

De witwangstern wordt niet vaak in Nederland gezien. Dit voorjaar zijn er 35 paartjes neergestreken…

2 uur geleden

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde…

3 uur geleden

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

5 uur geleden

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

6 uur geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

7 uur geleden