Categorieën: Nieuws

Euvelgunnerbrug blijft voorlopig overdag dicht om verkeerschaos te voorkomen

De kinderziektes in de nog geen jaar geleden gerenoveerde Euvelgunnerbrug hebben Rijkswaterstaat gemaand in te grijpen, met het oog op de aanstaande Operatie Ring Zuid. De brug gaat overdag niet meer open, om zo de lange files door verstoorde brugopeningen tegen te gaan.

Volgens Rijkswaterstaat blijft de Euvelgunnerbrug tot begin mei overdag dicht tot 20.00 uur. Volgende week vrijdag begint Operatie Ring-Zuid en wordt er voornamelijk aan de westkant van het Julianaplein gewerkt. Het verkeer wat daar dan niet langs kan, komt grotendeels over het oostelijke deel van de ringweg en dus de Euvelgunnerbrug. Om verkeersinfarcten te voorkomen riskeert Rijkswaterstaat een nieuwe opening van de Euvelgunnerbrug overdag niet.

En dat er risico’s zijn werd de afgelopen maanden wel duidelijk. De Euvelgunnerbrug werd afgelopen zomer flink verbouwd, als onderdeel van de aanpak van de zuidelijke ringweg.  Daarbij werd ook de bediening voor de brug vervangen en de bijbehorende software zorgt sindsdien voor problemen. Door de kinderziektes sprong de overgang over het Winschoterdiep meermaals in storing, waaronder woensdagmiddag. De brug bleef bijna een half uur open en dicht gaan, met een lange file tot gevolg. Vorige maand werd daarom nog een weekend gewerkt aan de Euvelgunnerbrug. Maar de softwareproblemen die de brug al vaker parten speelden, lijken nog steeds niet verholpen.

Pas in mei gaat Rijkswaterstaat weer aan de slag met het testen van de software in de brug, wanneer het oostelijke deel van de zuidelijke ringweg aan de beurt is bij Operatie Ring Zuid. De stremming van de brug voor de scheepvaart overdag duurt dan ook tot begin mei.

Tom Veenstra

Recente berichten

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, in het weekend droog en 22 graden”

De komende dagen is het eerst nog fris, maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

2 uur geleden

Accu elektrische step vat vlam in woning

In een woning aan de Merwedestraat heeft dinsdagavond de accu van een elektrische step vlam…

3 uur geleden

Komende dagen kans op lichtende nachtwolken

De kans is aanwezig dat er de komende dagen lichtende nachtwolken te zien zijn. Dat…

3 uur geleden

“Geen verrassing dat in Stadspark munitie wordt aangetroffen, er is hevig gevochten”

De vondst van munitie uit de Tweede Wereldoorlog in het Stadspark maandagavond komt niet als…

5 uur geleden

Consternatie bij afvalbrand Stadsstrand

Bij het Stadsstrand heeft dinsdagavond een afvalbrand gewoed. Volgens een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl verliep de…

5 uur geleden

Een zangkoor zorgt voor een Europese primeur in aanloop naar Roze Zaterdag

Vrijdag 21 juni is het zover: dan treedt het Projectkoor Dieverdoatsie op in de Oosterpoort.…

5 uur geleden