Categorieën: Nieuws

Westelijke ringweg in maart drie weken dicht tussen afrit naar Zeeheldenbuurt en Vrijheidsplein

De westelijke ringweg gaat de eerste drie weken van maart (deels) dicht tussen de afrit naar de Zeeheldenbuurt en het Vrijheidsplein.

Het is de bedoeling dat een groot deel van de aansluitingen tussen de westelijke ringweg, het Vrijheidsplein en de Leonard Sprengerlaan klaar zijn, voordat ‘Operatie Ring-Zuid’ (de maandenlange stremmingsperiode voor de afronding van de zuidelijke ringweg) van start gaat. Volgens Groningen Bereikbaar vormt de westelijke ringweg een cruciale spil in het wegennet wanneer de grote stremmingsperiode van start gaat en daarom moet dit deel van het ringwegproject voor die tijd klaar zijn.

De afsluiting van de verbinding tussen Ring-West en het Vrijheidsplein begint op 1 maart. Dan wordt de westelijke ringweg afgesloten vanaf de afrit naar de Zeeheldenbuurt naar het Vrijheidsplein. Een week later gaat de weg ook dicht in de andere (noordelijke) richting. De afsluiting duurt tot 21 maart. Deze afsluitingen zorgen, zo verwacht Groningen Bereikbaar, voor extra verkeersdrukte op andere wegen en extra reistijd voor weggebruikers.

Groningen Bereikbaar publiceerde woensdagmiddag een video over de afsluiting:

Werk nog niet voorbij

Op 21 maart gaat de Ring-West weer open. Dan is ook, na lange tijd, de aansluiting met de Leonard Springerlaan weer helemaal beschikbaar. Dan kan het verkeer hier weer rechtsaf de ringweg op richting Paddepoel en Zuidhorn en, onder het viaduct door, richting Drachten.

Volgens Groningen Bereikbaar gaat het werk aan de westelijke ringweg en het Vrijheidsplein na 21 maart nog wel even door. Want het verkeer kan, na 21 maart, nog niet rechtstreeks naar het Julianaplein. Tot 26 april is het deel van de ringweg tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein helemaal afgesloten, in beide richtingen. Op 27 april gaat de nieuwe verbindingsboog vanaf de westelijke ringweg naar het Julianaplein open, maar het verkeer kan dan alleen richting Assen rijden. Dat duurt nog tot 30 augustus Vanaf 2 september zijn het Vrijheidsplein, het Julianaplein, de verdiepte ligging en het Europaplein volledig op elkaar aangesloten.

Tom Veenstra

Recente berichten

Gewonde fietser direct op ziekenhuisbed het UMCG ingereden na botsing op Hanzeplein

Een klein beetje geluk was er woensdagavond voor een fietser die een uiterst nare situatie…

6 minuten geleden

Oppositiepartijen willen ‘stevige maatregelen’ tegen groeiende criminaliteit: meer camera’s in binnenstad en wapencontroles op scholen

Het is tijd om stevige maatregelen te nemen tegen de toenemende criminaliteit en de bijbehorende schiet-…

20 minuten geleden

Raad wil geen gesteggel over tracé Lelylijn: “Deels ondertunnelen en doortrekken naar Stockholm en Warschau”

Het Noorden moet het gaspedaal vol ingedrukt houden in de lobby om de Lelylijn te…

1 uur geleden

Tentoonstelling over stedelijke ontwikkeling Groningen in zusterstad Graz

Half juni kunnen inwoners van de op één na grootste stad in Oostenrijk zien welke…

1 uur geleden

Verkeersdrempels en ‘slingertje in de weg’ moeten overlast door racende (brom)fietsers temmen in Lodewijkstraat

Aan de Lodewijkstraat worden in september verkeersmaatregelen genomen tegen snel rijdende (brom)fietsers. De bewoners klagen…

2 uur geleden

Meer drugshandel en wapenbezit in Stad; stijging overlast door drugs en jongeren

Het aantal meldingen over drugshandel en het bezit van drugs is het afgelopen jaar opnieuw…

3 uur geleden