Categorieën: Nieuws

Weer styreengeur aan Oosterhaven, werk aan riool blijkt de oorzaak

De brandweer moest aan het begin van dinsdagmiddag opnieuw uitrukken naar de Oosterhaven. Daar werd opnieuw een sterke, vieze geur waargenomen bij een woning. Net als afgelopen woensdag bleek styreen de oorzaak.

Volgens een woordvoerder van de brandweer waren de concentraties styreen die werden gemeten niet zo hoog als woensdag. “Maar styreen ruik je al heel erg bij heel lage concentraties. De concentraties zijn wel zo laag dat het nu geen kwaad kan voor de gezondheid.”

De brandweerwoordvoerder laat weten dat werkzaamheden aan het riool de styreengeur veroorzaken: “De gemeente en de aannemer zijn bezig met het maken van een plan van aanpak om het probleem aan te pakken.”

Afgelopen woensdag werden zestien woningen ontruimd aan de Oosterhaven, nadat bewoners de sterke geur opmerkten. De lokale hulpdiensten konden de bron van de geur niet duiden en schakelden de hulp in van het RIVM. Na tests in een mobiel laboratorium bleek styreen de oorzaak van de geur. Een paar bewoners hadden van duizeligheid en hoofdpijn. Zij werden, uit voorzorg, gecontroleerd door medewerkers van de ambulance en de huisartsenpost.

De Veiligheidsregio Groningen laat weten dat bewoners het advies hebben gekregen om de komende tijd alle wastafels en vloerputjes goed te spoelen, zodat de stankafsluiter goed gevuld is. Bij overlast moeten bewoners ook hun woningen goed ventileren: “Wanneer bewoners ondanks de maatregelen toch last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid of duizeligheid is het advies naar buiten te gaan en 112 te bellen.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden