Categorieën: Nieuws

Voormalig Stripmuseum Westerhaven wordt grote fietsenstalling

Het voormalige Stripmuseum aan de Westerhaven wordt een stalling voor duizend fietsen.

Het gaat om de ruimte boven McDonald’s. De bedoeling is dat de nieuwe stalling volgend jaar opent. Het college wil met deze derde gemeentelijke fietsenstalling in de binnenstad een eind maken aan de vele geparkeerde fietsen tussen de Westerhaven en de Grote Markt.

“Met de stalling kunnen we het aantal gestalde fietsen op straat rondom de Westerhaven fors terugdringen en vergroten we de aantrekkelijkheid en toegankelijkheid van het winkelgebied Westerhaven”, schrijft wethouder Broeksma over de aankoop van het voormalige Stripmuseum. “De komende tijd werken we de Fietsenstalling Westerhaven verder uit en stellen we een plan op voor de entree en de inrichting ervan.”

Hoeveel de gemeente neertelde voor de toekomstige fietsenstalling, wil een woordvoerder van de gemeente niet kwijt. Maar het Dagblad van het Noorden weet te melden dat er zo’n 4,25 miljoen euro voor is betaald aan vastgoedondernemers Wim de Vries en Jorbert Ludwig, die het pand in 2019 zouden voor 2,9 miljoen euro aankochten. Dit nadat het Stripmuseum datzelfde jaar verkaste naar het Forum. Volgens de krant wilde het tweetal het pand verbouwen tot kantoorruimtes, maar strandden deze plannen.

DvhN stelt daarnaast dat de stalling is aangekocht als alternatief voor de vastgelopen plannen voor een fietsenkelder onder de Vismarkt. Ook een geplande fietsenstalling op de plek van de huidige parkeergarage aan de Haddingestraat zou één van deze alternatieven zijn.

Een compleet gemeentelijk kostenplaatje is niet compleet, maar Broeksma verwacht in mei of juni te komen met een definitief kredietvoorstel voor de realisatie en inrichting van de fietsenstalling en een dekkingsvoorstel voor de jaarlijkse beheer- en exploitatiekosten.

Gert van Akkeren

Recente berichten

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

3 minuten geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden