Categorieën: Sport

Helpman stopt volgend seizoen met prestatievoetbal op zondag

Voetbalvereniging Helpman schrijft voor volgend seizoen geen standaardelftal meer in voor de zondag. “We hebben niet genoeg spelers”, aldus voorzitter Jan van der Lei, over het elftal dat in de tweede klasse speelt.

“Er gaan op zondag zes of zeven jongens stoppen”, zegt Van der Lei. “Die zijn inmiddels midden dertig en hebben aangegeven dat ze bij ons in de lagere elftallen gaan spelen”.

Jeugd wil op zaterdag

Het probleem is ook dat er geen doorstroom is vanuit de jeugd. “De nieuwe aanwas spreekt de voorkeur uit voor de zaterdag”, vervolgt de Helpman voorzitter. “Dat zie je niet alleen bij ons, maar dat is een tendens die in het hele land speelt”.

Belachelijk

Helpman, dat dit jaar honderd jaar bestaat, had met het zondagteam graag horizontaal willen overstappen naar de zaterdag tweede klasse. Maar dat had de club in oktober al bij de KNVB moeten melden. Nu kan dat niet meer.

“Over die regeling wil ik bij de KNVB wel mijn ongenoegen uitspreken”, zegt Van der Lei. “Het is toch belachelijk dat je dat al in oktober moet aangeven. Dan kun je toch niet weten dat er spelers besluiten te stoppen in de loop van het seizoen? Je kan er ook niet meer op acteren”. Maar protesteren heeft geen nut. “Als de KNVB die regels eenmaal heeft gemaakt, wordt er niet meer van afgeweken”.

Welke klasse?

Helpman heeft ook een zaterdagelftal in de derde klasse dat net als het zondagteam in de top mee draait. “Wat wordt het dan komend seizoen, de gemengde eerste klasse als het zondagelftal promoveert, of de derde klasse? Maar misschien ook wel de tweede klasse, want het zaterdagelftal staat hoog in de derde klasse. Alles ligt nog open, mochten we kampioen worden”. Een ding weet Van der Lei wel zeker: “Met de talentvolle jongens van de zondag er bij wordt het een goed elftal dat zeker in de tweede klasse mee kan draaien”.

Recreatief

Het blijft wel mogelijk om op zondag recreatief te voetballen bij Helpman. “We hebben volgend seizoen zeker drie elftallen op zondag”, besluit Van der Lei. “Ook andere mensen die dolgraag op zondag willen voetballen zijn altijd welkom bij Helpman”

Andor Heij

Recente berichten

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

1 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

2 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

4 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

6 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

6 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

7 uur geleden