Categorieën: Sport

‘Gemeente moet regie nemen bij oplossen ruimtegebrek sportpark Corpus den Hoorn’

De amateurclubs op sportpark Corpus den Hoorn willen dat de gemeente eindelijk de regie pakt bij het oplossen van het ruimteprobleem op het complex.

Dat schrijven de voetbalverenigingen GRC Groningen en Groen Geel, de American Footballclub Groninger Giants, de honkbalclub Caribe, de Groninger Studenten Rugby Club en de scheidsrechtersvereniging.

Ruimtegebrek

Deze verenigingen en FC Groningen zitten elkaar in de weg op het sportpark. Beide partijen willen meer ruimte, maar die is er nauwelijks. In april vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten dat de prioriteit bij de breedtesport ligt en niet bij FC Groningen. Maar dat betekent niet dat de profclub zo maar verdwijnt. Er liggen contracten tussen de gemeente en FC Groningen over het gebruik van de velden en bovendien kost een verhuizing heel veel geld.

Geen groei

GRC en Groen Geel kunnen niet groeien, maar FC Groningen kreeg er twee teams bij. Het gevolg is dat er nog meer gesteggel is over het gebruik van de velden. “Wij vinden dat de gemeente de regie moet nemen om dit vraagstuk op te lossen”, aldus Bram Tempelaar, de voorzitter van Groen Geel. “De gemeente vindt dat we er met FC Groningen uit moeten komen. Dat we samen een plan maken. Maar dat lukt niet. De gemeente moet de knoop doorhakken”.

Oliemannetje

Er is een stuurgroep opgezet om de problemen op te lossen, maar die heeft ook volgens de gemeente geen mandaat. “De voorzitter van de stuurgroep is een soort oliemannetje dat geen beslissingen mag nemen”, zegt Will Panman, de voorzitter van GRC Groningen, die zich dan ook afvraagt waarom er een dergelijke stuurgroep in het leven geroepen is. “Er moet iemand komen die het voortouw kan nemen”. De amateurclubs vinden dat de gemeente moet investeren in velden in plaats van een stuurgroep die niets te vertellen heeft.

Kunstgras

Veel oplossingen om op korte termijn het ruimteprobleem op te lossen vindt de gemeente duur, zoals een deel van het honkbalveld om te toveren tot kunstgras. Het hoofdveld van GRC Groningen krijgt wel kunstgras. “Dat wordt volgende maand besloten”, zegt Panman. “Dat gaat met pijn in het hart, want we hebben een prachtig onderhouden hoofdveld. Maar als er kunstgras komt is er iets aan het ruimtegebrek opgelost, omdat je er meer op kunt trainen”. GRC en Groen Geel gaan meebetalen aan het kunstgras en willen zekerheid dat ze er op kunnen trainen en dat niet FC Groningen voorrang krijgt. “We willen op korte termijn afspraken maken over de trainingstijden”, aldus Panman.

Vragen

De politiek gaat zich opnieuw bemoeien met de kwestie. Het CDA, de VVD, D66 en de Stadspartij 100% Groningen hebben vragen gesteld aan het stadsbestuur. Die partijen willen ook weten of er al gesprekken zijn geweest met FC Groningen over een verhuizing naar een andere locatie.

Andor Heij

Recente berichten

Lefier organiseert buurtbijeenkomst Indische Buurt vanwege problematiek

Woningcorporatie Lefier organiseert aanstaande dinsdag 23 april om 19.00 uur een buurtbijeenkomst in het Florishuis…

24 minuten geleden

Uitgelegd: Hoe een malafide huisjesmelker huurders intimideert en wegpest

Een huisbaas die ongevraagd je woning betreedt om vervolgens op allerlei plekken in je huis…

1 uur geleden

Tillift voor Silven is in zwembad Scharlakenhof geïnstalleerd

Het zwembad Scharlakenhof in Haren heeft een tillift geïnstalleerd. Een jaar geleden werd er een…

1 uur geleden

Ongeval tussen ambulance en fietser op Europaweg

Op de kruising tussen de Europaweg en de Boumaboulevard vond maandagmiddag een aanrijding plaats tussen…

1 uur geleden

Geen feest op vrijdagavond rond zuidelijke ringweg: ‘Koningsnacht is omzetnacht’

Sommige werknemers van aannemerscombinatie Herepoort, Rijkswaterstaat en de provincie Groningen vieren geen feest op Koningsnacht.…

2 uur geleden

OV-bureau Groningen-Drenthe dreigde met boete naar Qbuzz vanwege ‘ongewoon hoge rituitval’

Busreizigers in Groningen werden vorig jaar te vaak geconfronteerd met rituitval. Het OV-bureau Groningen-Drenthe stelde…

2 uur geleden