Categorieën: Nieuws

‘FC Groningen benaderd door voetbalfraudeur, maar de club ging daar niet op in’

Ook FC Groningen heeft onlangs te maken gehad met een fraudeur die zich voordeed als vertegenwoordiger van een voetbalclub. Dat bevestigt directeur Wouter Gudde aan RTV Noord.

De Telegraaf meldde deze woensdag dat meerdere clubs en zaakwaarnemers door de fraudeur om de tuin zijn geleid. Ze zouden bedragen tussen de 2.500 en 20.000 euro aan hem hebben overgemaakt. Uit navraag van RTV Noord bij FC Groningen blijkt dat de FC contact met de fraudeur heeft gehad, maar er niet is ingetrapt.

De Telegraaf over de werkwijze: iemand neemt de identiteit aan van een directielid van een voetbalclub en toont interesse voor een speler. Daarna wordt om een voorschot gevraagd voor een medische keuring, een gage voor een zaakwaarnemer of ‘belasting’ voor een voetbalbond.

De fraudeur zou bij FC Groningen biedingen hebben gedaan op meerdere spelers. Dat gebeurde op officieel briefpapier. Volgens RTV Noord leidde dit in één geval tot een akkoord over een transfer. In de daaropvolgende transferovereenkomst werden vervolgens op financieel gebied diverse aanvullende eisen gesteld, Volgens Wouter Gudde gingen daarop bij de FC diverse alarmbellen af. Er is dan ook niets betaald.

De voetbalbond KNVB bevestigt het verhaal van de Telegraaf. Er zou sprake zijn van één of meerdere oplichters. Een van hen zou onder meer bij Sparta en Roda JC hebben gespeeld. Enkele gedupeerden zouden zelfs met de dood zijn bedreigd als ze reclameerden of het verhaal naar buiten brachten. De politie onderzoekt de zaak.

Gert van Akkeren

Recente berichten

Lefier organiseert buurtbijeenkomst Indische Buurt vanwege problematiek

Woningcorporatie Lefier organiseert aanstaande dinsdag 23 april om 19.00 uur een buurtbijeenkomst in het Florishuis…

21 minuten geleden

Uitgelegd: Hoe een malafide huisjesmelker huurders intimideert en wegpest

Een huisbaas die ongevraagd je woning betreedt om vervolgens op allerlei plekken in je huis…

1 uur geleden

Tillift voor Silven is in zwembad Scharlakenhof geïnstalleerd

Het zwembad Scharlakenhof in Haren heeft een tillift geïnstalleerd. Een jaar geleden werd er een…

1 uur geleden

Ongeval tussen ambulance en fietser op Europaweg

Op de kruising tussen de Europaweg en de Boumaboulevard vond maandagmiddag een aanrijding plaats tussen…

1 uur geleden

Geen feest op vrijdagavond rond zuidelijke ringweg: ‘Koningsnacht is omzetnacht’

Sommige werknemers van aannemerscombinatie Herepoort, Rijkswaterstaat en de provincie Groningen vieren geen feest op Koningsnacht.…

2 uur geleden

OV-bureau Groningen-Drenthe dreigde met boete naar Qbuzz vanwege ‘ongewoon hoge rituitval’

Busreizigers in Groningen werden vorig jaar te vaak geconfronteerd met rituitval. Het OV-bureau Groningen-Drenthe stelde…

2 uur geleden