Categorieën: Nieuws

ChristenUnie pleit voor opzetten buurtcentra in Ten Boer en Haren: “Een dorpshuis is te beperkt”

Ten Boer en Haren moeten buurtcentra krijgen. Men beschikt nu nog over dorpshuizen maar de ChristenUnie vindt dat deze vorm eigenlijk te beperkt is.

“Ontmoeten, verbinden en oog hebben voor elkaar zijn belangrijke thema’s in ons verkiezingsprogramma”, vertelt fractievoorzitter Peter Rebergen van de ChristenUnie. “Komende woensdag gaan we in de gemeenteraad praten over culturele accommodaties. In deze nota wordt er onderscheid gemaakt tussen dorpshuizen, buurthuizen, buurtcentra en multifunctionele centra. Haren en Ten Boer beschikken nu over een dorpshuis, maar wij als fractie zeggen dat dit eigenlijk te beperkt is.”

Rebergen heeft daarbij zijn oor ook te luister gelegd bij de dorpshuizen: “Wat je in bijvoorbeeld Ten Boer ziet is dat een vereniging activiteiten wil organiseren in het dorpshuis, maar dit niet kan omdat de locatie al geboekt is, of dat het dorpshuis niet open is. Men wijkt dan uit naar andere locaties. En dat is eigenlijk zonde. Het middel dorpshuis is prima voor de kleinere dorpen. Maar Haren en Ten Boer zijn de grootste dorpen in onze gemeente. Daarom zeggen wij als fractie, laten we dit op gaan waarderen naar een buurtcentrum. Dat betekent dat een gebouw vaker open is, en er meer mogelijk wordt. En dat draagt bij aan het ontmoeten en het verbinden.”

In Ten Boer ziet men het voorstel zitten. Hoe de andere politieke fracties over het voorstel denken is nog onbekend: “Komende woensdag gaan we hier in de raad over praten. Van andere partijen heb ik nog geen reactie gehoord. Wij hebben het voorstel dit weekend bekendgemaakt zodat partijen er over na kunnen denken.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

7 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

8 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

9 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

12 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

13 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

15 uur geleden