Categorieën: Sport

Bekeravontuur Gorecht voorbij, Groen Geel pakt koppositie, Helpman tweede

In de districtsbeker ging Gorecht vanmiddag onderuit tegen Blauw Wit’34. In de derde klasse profiteerden Groen Geel en Helpman van de nederlaag van koploper Loppersum.

Tweede klasser Gorecht is vanmiddag in de achtste finale van de districtsbeker gestrand. Het één klasse hoger spelende Blauw Wit’34 was in Haren met 0-2 te sterk. De Leeuwarders kwamen al vroeg in de wedstrijd door een treffer van Ennio van Asselt op 0-1. Kort voor tijd viel de beslissing toen Arjen Boonstra er 0-2 van maakte. Volgend weekend komen Oranje Nassau (uit bij competitiegenoot DZOH) en PKC’83 (uit tegen zondag tweede klasser Germanicus) nog in actie in de achtste finale.

In de tweede klasse J ging VV Groningen dinsdag al met 5-1 onderuit bij VEV’67. VVG staat voorlaatst. FC Lewenborg staat één plek hoger en ging vanmiddag op eigen veld met 1-3 onderuit tegen Drenthina. Die stand was al bij rust bereikt. Brian de Witt zette Lewenborg op 1-1 maar in de slotfase van de eerste helft liep Drenthina uit naar 1-3.

In de derde klasse C verloor koploper Loppersum van Veendam 1894. Daar konden Groen Geel en Helpman van profiteren en dat lukte. Groen Geel is na een 0-3 zege bij Mamio koploper. Stan Ypenburg zette Groen Geel voor rust op 0-1, na rust scoorde Menno Pot twee keer en bezorgde Groen Geel zo de 0-3 zege en de koppositie.

Helpman staat met één punt minder tweede dankzij een 3-0 thuiszege op WVV.
Helpman scoorde halverwege de eerste helft twee keer vlot achter elkaar, Tim van Dorp en Camiel Buursma zetten hun club op een 2-0 voorsprong. Na rust maakte van Dorp er 3-0 van.

The Knickerbockers zakte op de ranglijst door thuis met 0-1 van Be Quick 1887 te verliezen. Axel Blaauw scoorde voor rust de enige treffer. Na rust drong TKB stevig aan. Voor TKB scoorde de van de zondagtak van Be Quick overgekomen Han van Dijk ook de 1-1 maar die werd tot veler verbazing wegens buitenspel afgekeurd. Han van Dijk werd vorige week uit de selectie gezet door BQ1887 zondag trainer Paul Matthijs en stapte deze week over naar the Knickerbockers. Be Quick hield, ook nadat doelpuntenmaker Blaauw rood had gekregen, stand en boekte zo een zeer nuttige zege. Be Quick 1887 staat op plek 11 op 1 punt van TKB wat negende staat.

Lycurgus won met 3-1 van HFC’15 en staat vijfde op vier punten van koploper Groen Geel.
HFC’15 staat 3 punten en één plek onder Be Quick 1887. Mamio blijft door de nederlaag tegen Groen Geel hekkensluiter in 3C.

Martijn Minnema

Recente berichten

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

3 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

3 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

5 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

7 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

8 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

8 uur geleden