Categorieën: OOG Ochtendshow

Duurzame dinsdag met Aline Bus van Duurzaam Groningen

Vanochtend was Aline Bus van Duurzaam Groningen te gast op OOG Radio in de OOG Ochtendshow. Aline komt elke derde dinsdag van de maand langs en geeft dan duurzame tips in de uitzending. De OOG Ochtendshow luister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00. Beluister hier het interview van Alexander Termeer en Danny Koster met Aline Bus.

20-02-2024 Duurzame Dinsdag met Aline Bus

Verrekte (nuttig die) dieren!

De wilde dieren in Groningen kunnen wel een beetje liefde gebruiken. Daarom zijn we op Valentijsdag een campagne voor ze gestart. Het gaat hier om de steenmarter, roek, mol en wesp. Soms worden ze als plaaggeesten gezien, terwijl ze eigenlijk verrekte nuttig zijn. Zo ploegt een mol een hoop zuurstof door de grond en ruimen roeken allerlei afval op. Daarbij kun je een stadssafari winnen van stadsbioloog Rick Middelbos. Kijk op de website voor meer informatie.

Gemeente plant 5000 bomen in 5 jaar tijd, nog 1760 te gaan!

Het komend najaar komen er 200 bomen in de zuidelijke stadswijken Hoornse Meer en Corpus den Hoorn. De bomen gaan hittestress tegen in deze versteende wijken. De rest van de bomen worden geplant in 2025. Zelf bomen planten of een groen dak? Dan geeft de gemeente daar subsidie voor.

ZoSimpelAlsWat maakt iedereen bewust van voordelen van isoleren

Een goed geïsoleerde woning betekent minder energieverbruik en dus een lagere energierekening. Andere voordelen zijn dat tocht in een goed geïsoleerd huis verleden tijd is, dat het in de winter lekker warm in huis is en in de zomer juist koel. Weet dat de energieadviseurs van Duurzaam Groningen je kunnen helpen en dat er financiële opties zijn voor iedereen.

Hoe kunnen we jou het beste helpen met verduurzamen?

We doen onderzoek naar hoe we de inwoners van de gemeente Groningen het beste kunnen helpen met verduurzamen. Dus het zou heel fijn zijn als de luisteraars de enquête willen invullen. Onder de deelnemers verloten we twee kaarten voor het festival Grasnapolsky, van  8 t/m 10 maart in Scheemda, en vier duurzame truien. Vul hier de enquête in.

Beluister hier alle radio-interviews van de OOG Ochtendshow. Wil je ook radio maken bij OOG? We zoeken momenteel redacteuren, technici en presentatoren op vrijwillige basis. Reageer snel via ochtendshow@oogradio.nl

 

Marilisa van Herksen

Recente berichten

Lefier organiseert buurtbijeenkomst Indische Buurt vanwege problematiek

Woningcorporatie Lefier organiseert aanstaande dinsdag 23 april om 19.00 uur een buurtbijeenkomst in het Florishuis…

23 minuten geleden

Uitgelegd: Hoe een malafide huisjesmelker huurders intimideert en wegpest

Een huisbaas die ongevraagd je woning betreedt om vervolgens op allerlei plekken in je huis…

1 uur geleden

Tillift voor Silven is in zwembad Scharlakenhof geïnstalleerd

Het zwembad Scharlakenhof in Haren heeft een tillift geïnstalleerd. Een jaar geleden werd er een…

1 uur geleden

Ongeval tussen ambulance en fietser op Europaweg

Op de kruising tussen de Europaweg en de Boumaboulevard vond maandagmiddag een aanrijding plaats tussen…

1 uur geleden

Geen feest op vrijdagavond rond zuidelijke ringweg: ‘Koningsnacht is omzetnacht’

Sommige werknemers van aannemerscombinatie Herepoort, Rijkswaterstaat en de provincie Groningen vieren geen feest op Koningsnacht.…

2 uur geleden

OV-bureau Groningen-Drenthe dreigde met boete naar Qbuzz vanwege ‘ongewoon hoge rituitval’

Busreizigers in Groningen werden vorig jaar te vaak geconfronteerd met rituitval. Het OV-bureau Groningen-Drenthe stelde…

2 uur geleden