Categorieën: Nieuws

Stadjer (51) blijft achter slot en grendel voor betrokkenheid bij criminele drugsorganisatie

Een 52-jarige jarige man uit Groningen moet, samen met drie andere verdachten, negentig dagen langer in voorarrest blijven. De Stadjer wordt verdacht van deelnemen aan een criminele organisatie, die betrokken was bij het opzetten van meerdere drugslabs. Ook worden hij en de twee anderen verdacht van de handel in grote hoeveelheden hard- en softdrugs en het verhandelen van professioneel vuurwerk.

Naast de Stadjer worden een 31-jarige man uit Surhuisterveen en een 26-jarige man uit de gemeente Eemsdelta verdacht van betrokkenheid. De Stadjer is één van de hoofdverdachten in de zaak. Een vierde persoon, een 66-jarige man uit de gemeente Eemsdelta, mag zijn proces al enige tijd in vrijheid afwachten.

De twee mannen uit de gemeente Eemsdelta wordt betrokkenheid verweten bij een door de politie opgerolde cocaïnewasserij in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 november 2022 in Nieuw-Beerta. Op basis van informatie uit dit onderzoek zijn meerdere personen in beeld gekomen die betrokken zouden zijn. Door verder politiewerk kwam ook drugslab in Hellum (Friesland) in beeld. Gedurende het onderzoek kwam men erachter dat de verdachten zich ook met andere criminele activiteiten bezighielden. Zo werd eerder in 2023 een partij hennep onderschept en werd in oktober een partij van zo’n 1700 kg professioneel vuurwerk onderschept.

Op 10 oktober vonden agenten ook een drugslab in aanbouw in Bovensmilde. Op dezelfde dag heeft de politie ook invallen gedaan in diverse woningen, bedrijfspanden en garageboxen in onder meer de stad Groningen, Veendam en Surhuisterveen. Bij deze invallen werden (chemicaliën voor de productie van) drugs, contant geld, wapens (zoals pepperspray, ploertendoders, luchtdruk- en co2-pistolen), vuurwerk, lachgas en softdrugs gevonden. Op deze dag zijn de vier verdachten aangehouden.

Tom Veenstra

Recente berichten

Agenten met zware vesten naar Nieuwe Sint Jansstraat

In de Nieuwe Sint Jansstraat heeft een klein cordon politie vrijdagavond enige tijd onderzoek gedaan,…

3 uur geleden

Bewolking en waterig zonnetje op aangename zaterdag, daarna stuk kouder en meer kans op neerslag

Zaterdag vormt de piek in de temperatuurstijging van de afgelopen dagen. De eerste dag van…

5 uur geleden

NOM verdubbelt investeringen, maar lijdt wel verlies

De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) investeerde vorig jaar dubbel zoveel als het de…

5 uur geleden

Maaltijdbezorger naar ziekenhuis na flinke botsing op Wilhelminakade

Op de Wilhelminakade heeft vrijdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een maaltijdbezorger…

7 uur geleden

Honderden ronkende motoren rijden zaterdagochtend vanuit De Wijert richting Almelo

In De Wijert zou het vrijdagavond en zaterdagochtend wel eens wat lawaaiig kunnen zijn. Dan…

7 uur geleden

Uit Stad ontsnapte tbs’er (33) terug in Nederland na uitlevering door Tsjechië

Mouloud M., de tbs’er die begin februari ontsnapte tijdens een begeleid verlof in Groningen, is…

9 uur geleden