Categorieën: Nieuws

Politie waarschuwt voor inbrakenreeks in BMW-auto’s

De politie waarschuwt woensdag voor een inbrakenreeks waarbij vooral auto’s van het merk BMW het doelwit zijn. In de afgelopen twee weken zijn er ruim zestien meldingen binnengekomen van inbraken in BMW’s.

De inbraken vonden in heel Noord-Nederland plaats, waarbij de meeste gevallen plaatsvonden in de gemeente Westerkwartier. Ook in Haren werden verschillende auto’s opengebroken. In de nacht van maandag 29 januari werden er verschillende auto’s opengebroken aan het IJzerhof en de Oude Brinkweg. “De inbrekers gaan gericht te werk”, laat de politie weten. “Bij alle inbraken is een gat in de portierdeur aangetroffen. Om in de BMW te komen wordt een gat gemaakt in het portier ter hoogte van de elektrische ruit. Op die manier kunnen ze gemakkelijk de ruit van het portier laten zakken. De inbrekers maken gebruik van specialistisch gereedschap. Op het eerste oog is er weinig braakschade zichtbaar.”

Mobiel banditisme
Bij de auto’s worden onder meer het stuur met de airbag, het dashboard, de multimedia- en navigatieapparatuur en airbag aan de passagierskant weggenomen. De inbraken vinden voornamelijk in de late avond en in de nacht plaats. “We houden er rekening mee dat het gaat om mobiel banditisme. Dat zijn internationaal rondtrekkende criminele bendes, die hun geld verdienen met het plegen van misdrijven.”

Tips
De politie adviseert auto-eigenaren om hun voertuig op een goed verlichte plek te plaatsen, waar camerabewaking beschikbaar is. Daarnaast adviseert men om waardevolle bezittingen altijd uit de auto te halen. Mensen die iets gezien hebben, of die meer informatie hebben over de auto-inbraken wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

UMCG doet met darm-on-a-chip onderzoek naar auto-immuunziekte: “Het werkt net als in het echt”

Wat gebeurt er in de darmen van patiënten die overgevoelig zijn voor gluten? Dat is…

1 uur geleden

Koningsdag zonder problemen verlopen in Stad

Koningsdag is gezellig, soepel en zonder grote problemen verlopen in Stad. Dat laat de gemeente…

2 uur geleden

Opnieuw geen treinen richting Meppel door aanrijding (opgelost)

Het treinverkeer richting Meppel is hervat. Door een aanrijding in Assen was er zondag een…

4 uur geleden

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

6 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat in…

6 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

6 uur geleden