Categorieën: Nieuws

Politie bekeurde vorig jaar in Stad 534 weggebruikers onder invloed

De politie heeft afgelopen jaar in de gemeente Groningen 534 weggebruikers van de weg geplukt en beboet omdat ze onder invloed verkeerden. Dat blijkt uit onderzoek van Independer.

In de hele provincie Groningen ging het om 1.320 boetes; 7,8 procent minder dan het jaar ervoor. Het gaat om bestuurders die bekeurd zijn voor rijden onder invloed van alcohol, drugs of bepaalde medicatie waarmee je niet de weg op mag.

“Veroorzaakt iemand met een slok te veel op een ongeluk en is er een tegenpartij betrokken? Dan betaalt de veroorzaker de schade aan de eigen auto sowieso zelf,” aldus Menno Dijcks van Independer. “Een WA-verzekering vergoedt normaal gesproken altijd de schade bij de tegenpartij. Maar dat is anders wanneer er alcohol of drugs in het spel is. Dit betekent dat de verzekeraar wel de schade bij de tegenpartij vergoedt, maar de kosten vervolgens op de veroorzaker verhaalt.”

In de gemeente Groningen gaat het om 25,5 bekeuringen per 10 duizend inwoners van 15 jaar en ouder. Dat is vrijwel gelijk aan het gemiddelde in de hele provincie. Oldambt is koploper met 50,5 bekeuringen, gevolgd door Stadskanaal met 46,3 stuks. Veendam telt met 14,8 stuks het minste aantal bekeuringen.

Gert van Akkeren

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

6 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

6 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

7 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

9 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

11 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

11 uur geleden