Categorieën: Sport

GRC pakt punt tegen HZVV, Gorecht speelt gelijk bij Hoogeveen

Vrijwel alle wedstrijden in het amateurvoetbal werden afgelast, maar GRC moest dankzij de inspanningen van FC Groningen om de velden op Corpus schoon te krijgen wel aan de bak. Tegen HZVV was GRC lang op weg naar een zege, maar kort voor tijd kwamen de gasten nog langszij.

Het duel tussen GRC en HZVV ontbrandde pas na rust. Voor rust was het voor promotie spelende HZVV beter dan het voor lijfsbehoud spelende GRC maar de gasten uit Hoogeveen wisten het veldoverwicht niet of nauwelijks in kansen om te zetten. Tien minuten voor rust nam GRC zowaar de leiding, Jasper Kingma schoot een voorzet van dichtbij binnen en zette GRC op 1-0. Vijf minuten later trof Yoran Popovic namens HZVV de buitenkant paal uit een directe vrije trap.

Na rust zette HZVV serieus aan en kreeg het ook kansen, dat leidde in de 60’minuut tot de 1-1 van Sander Dzemidzic.
HZVV zette GRC vast op eigen helft maar de Groningers toonden veel strijdlust en bleven op inzet en wilskracht overeind. Zo nu en dan kwam GRC er gevaarlijk uit en bij één van die uitvallen werd er binnen de zestien een overtreding gemaakt, penalty GRC. Vijf minuten na de 1-1,  Jasper Kingma schoot de penalty binnen, 2-1.

HZVV had tot vanmiddag al zijn (4) uitwedstrijden verloren, ging verwoed op jacht naar de 2-2, was continu dreigend en kreeg ook enkele kansen. Maar de wederom sterk keepende Gerald van Nieff en de lijf en leden van de overige GRC’ers voorkwamen lange tijd dat schoten en andere HZVV pogingen doel troffen.

In de 88′ minuut zwijnde HZVV toen Bram Mulder op de linkerflank vrije doortocht had richting HZVV doel en de 3-1 had moeten maken. Maar in plaats van rustig de 3-1 in de verre hoek binnen te schieten schoot Mulder wat te wild hard over. Tien minuten daarvoor had Mulder pech toen een schot via de bovenkant lat over ging.
Uiteindelijk viel de verdiende gelijkmaker voor HZVV dan toch, in de eerste van 8 minuten blessuretijd kopte Yoran Popovic raak.
GRC moest het laatste stukje blessuretijd verder zonder Jasper Kingma, die kreeg zijn tweede gele kaart en moest voortijdig vertrekken.

Het puntverlies van HZVV is goed nieuws voor koploper Oranje Nassau, dat heeft nu zeven verliespunten minder dan nummer vier HZVV.
GRC steeg een plekje en staat nu tiende.

In de tweede klasse kwam nummer twee Gorecht uit bij nummer tien Hoogeveen niet verder dan 0-0. Het puntverlies was onnodig, want Gorecht was de betere ploeg en kreeg voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen. Koploper Noordscheschut won wel waardoor het gat nu 3 punten is. Volgende week speelt Gorecht thuis tegen Noordscheschut.

 

 

Martijn Minnema

Recente berichten

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

3 minuten geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege bouw loopbrug Passerelle

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

2 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

3 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

5 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

5 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

5 uur geleden