Categorieën: Nieuws

Fledderus (voorlopig) niet meer in actie voor HSC na klap in gezicht tegenstander

Mark-Jan Fledderus stopt er na één wedstrijd voetballen alweer mee bij HSC in Sappemeer, althans voorlopig. De oud-speler en technisch directeur van FC Groningen zou de beslissing hebben genomen, nadat hij zaterdag een (onopgemerkte) klap uitdeelde aan een tegenstander tijdens zijn debuut.

Dat meldt De Telegraaf, nadat de krant sprak met Eredivisie-directeur Jan de Jong. Fledderus werkt voor de Eredivisie als technisch manager. Fledderus zou schuldbewust zijn geweest in een gesprek over het incident en hebben aangegeven niet meer te gaan voetballen.

Ook HSC-directeur Hans Nijland laat aan de krant weten dat Fledderus, in ieder geval voorlopig, niet meer op een wedstrijdformulier zal staan. Nijland noemt de klap van Fledderus, die hij zaterdagmiddag uitdeelde in een vierdeklasse-duel tegen ODV uit Wijnjewoude, ‘oliedom’ van Fledderus en slecht voor zijn club. Fledderus zelf reageerde eerder al op het voorval op eenzelfde manier en gaf toe dat hij een rode kaart had moeten hebben, ondanks een vermeende provocatie van de tegenstander.

HSC maakte de komst van Fledderus vrijdag bekend. De club hoopte dat het leiderschap van Fledderus hen veilig wist  te spelen in de 4e klasse van het zaterdag amateurvoetbal. Fledderus was tussen 2002 en 2017 profvoetballer. De Coevordenaar speelde van 2004 tot 2008 bij FC Groningen. De middenvelder maakte  in 89 wedstrijden voor FC Groningen negen doelpunten. Na het einde van zijn profcarrière keerde Fledderus in 2019 terug bij FC Groningen, dit keer als technisch directeur. Begin februari vorig jaar raakte hij zijn baan als technisch directeur kwijt, toen duidelijk werd dat de club afstevende op degradatie.

Tom Veenstra

Recente berichten

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, in het weekend droog en 22 graden”

De komende dagen is het eerst nog fris, maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

2 uur geleden

Accu elektrische step vat vlam in woning

In een woning aan de Merwedestraat heeft dinsdagavond de accu van een elektrische step vlam…

2 uur geleden

Komende dagen kans op lichtende nachtwolken

De kans is aanwezig dat er de komende dagen lichtende nachtwolken te zien zijn. Dat…

2 uur geleden

“Geen verrassing dat in Stadspark munitie wordt aangetroffen, er is hevig gevochten”

De vondst van munitie uit de Tweede Wereldoorlog in het Stadspark maandagavond komt niet als…

4 uur geleden

Consternatie bij afvalbrand Stadsstrand

Bij het Stadsstrand heeft dinsdagavond een afvalbrand gewoed. Volgens een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl verliep de…

4 uur geleden

Een zangkoor zorgt voor een Europese primeur in aanloop naar Roze Zaterdag

Vrijdag 21 juni is het zover: dan treedt het Projectkoor Dieverdoatsie op in de Oosterpoort.…

5 uur geleden