Categorieën: Nieuws

Aankomende nachten matige vorst en overdag nauwelijks dooi

De komende drie nachten krijgen we te maken met matige vorst en overdag niet of nauwelijks dooi. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis word de nacht naar donderdag de meest spannende en mogelijk ook de koudste.

Zachte lucht is dan onderweg, maar de bijbehorende wolken lijken ons pas tegen de ochtend te kunnen bereiken, zodat we nog een volle nacht vorst mee kunnen pakken. Donderdag kan er dan mogelijk geschaatst worden.

Dinsdag is het stralend zonnig en schommelt de temperatuur rond een graad onder het vriespunt. Er waait een matige noordoostenwind, kracht 3 tot 4. Komende nacht vriest het matig, -6 of -7 graden.

Woensdag is het opnieuw zonovergoten en ook dan ligt de maximumtemperatuur rond het vriespunt bij heel rustig weer. In de nacht vriest het 5 tot 8 graden. Eerst is het helder, later neemt de bewolking toe bij een oplopende temperatuur.

Donderdagochtend schommelt de temperatuur bij een toenemende bewolking rond het vriespunt. In de ochtend en het begin van de middag kan er dan op meer plaatsen geschaatst worden, alvorens het kwik in de middag oploopt naar enkele graden in de plus. Daarna valt de dooi onherroepelijk in. In de nacht temperaturen rond het vriespunt.

Vanaf vrijdag wordt het ’s middags een graad of 5 of 6 en verdwijnt de nachtvorst. Verder steekt er een stevige wind uit het westen tot noordwesten op en gaan er af en toe buien vallen.

Denise Overkleeft

Recente berichten

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

10 minuten geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden