Categorieën: Nieuws

Vrijwel droge zaterdag met wat zon leidt naar wisselvallige jaarwisseling

De laatste aanloop naar de jaarwisseling wordt best mooi, maar is allerminst een voorbode voor een droge jaarwisseling. Het lange weekend voor de boeg wordt er één met twee gezichten.

Zaterdag wordt, naar het zich laat aanzien, één van de eerste dagen in de afgelopen weken waar de kans op een echte bui miniem is. Alleen op zaterdagavond zou er nog een lokaal buitje kunnen vallen. De rest van de dag verloopt bij een af en toe schijnend zonnetje tussen de wolken. Het wordt een graad of 9, bij een matig windje uit het zuidwesten.

Oudejaarsdag kent een heel ander weerbeeld. De laatste dag van 2023 wordt een grijze bedoening en zowel in de middag als in de avonduren kan daar wat regen bij vallen. De wind blijft matig en waait overwegend uit het zuiden, met zo nu en dan een zuidoostelijke of zuidwestelijke zwabber. Het wordt 9 graden.

Tijdens de avond en nacht richting Nieuwjaarsdag is er kans op een bui, bij een temperatuur van 6 of 7 graden. Ook Nieuwjaarsdag wordt een grijze dag, met de hele dag kans op een bui of buitje. De wind blaast opnieuw matig uit het zuidwesten, bij een graad of 8 op de thermometer. Pas na woensdag trekt de kans op een bui wat weg. Hoewel de zon nog niet sterk terugkeert, daalt het kwik wel een paar graden.

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden