Categorieën: Nieuws

PVV wil meer politie-inzet en cameratoezicht op Noorderstation: ‘Jongeren zien station als schuilplek waar af en toe een trein langskomt’

Stelselmatig drugs- en drankgebruik en intimidatie zijn een groot probleem op het Noorderstation. Dat vindt de Groningse raadsfractie van de PVV. De partij wil daarom dat politie en handhavers de teugels strakker aantrekken: “Jongeren zien Station Groningen Noord nu als een schuilplek waar af en toe een trein langskomt.”

Arriva-medewerker belaagd door groep jongeren

De PVV stelt schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur, naar aanleiding van een incident wat afgelopen vrijdag zou zijn voorgevallen op Station Groningen-Noord, wat in de volksmond nog steeds het Noorderstation wordt genoemd. Een medewerker van Arriva zou op de bewuste vrijdagavond een jongen hebben zien lopen op het spoor.

Toen de medewerker de jongen aansprak, rende hij gauw naar zijn vrienden, stelt de PVV. Vervolgens begon de hele groep hem te belagen. De medewerker zou zijn uitgescholden vanwege zijn uiterlijk en vervolgens fysiek zijn bedreigd en gemolesteerd. “De jongeren gooiden een blik Red Bull bij hem in de cabine, rakelings langs zijn hoofd”, vertelt Kelly Blauw, die Dennis Ram (inmiddels Kamerlid) gaat vervangen als fractievoorzitter voor de PVV in de gemeenteraad. “Zijn kleding zat onder de Red Bull en hij heeft in overleg besloten om zijn dienst, vanwege de schrik, niet af te maken.”

‘Drank, drugs en intimidatie aan de orde van de dag’

Volgens de PVV-fractie staat het incident van afgelopen vrijdag niet op zichzelf. De partij stelt dat er stelselmatig jongeren rondhangen bij Station Noord, vaak in de avonduren. “Er wordt drugs en drank gebruikt, en reizigers en personeel van Arriva worden geïntimideerd en nu dus ook fysiek belaagd”, schrijft Blauw.

De partij vraagt het gemeentebestuur daarom om de handhavingsteugels strakker aan te trekken rond het Noorderstation. Meer politiecapaciteit en preventief cameratoezicht zijn daarvoor nodig. Vertrekkend PVV-fractievoorzitter Dennis Ram vult aan dat er, op langere termijn, meer nodig is: ’Jongeren zien Station Groningen Noord nu als een schuilplek waar af en toe een trein langskomt. Het station heeft een verloederde, ongure en onveilige uitstraling. We vragen ons af of er, door de gemeente en spoorpartners, wordt nagedacht over een sociaal veilige en aantrekkelijke inrichting van dit station.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Verdachte (21) schietpartij Friesestraatweg aangehouden, verdachte mogelijk ook betrokken bij incident in Hoogkerk

De politie heeft een 21-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een…

24 minuten geleden

Zorgen bij gemeentebestuur over toenemend drugsgebruik: “Er komt een integraal plan”

Er zijn zorgen bij het gemeentebestuur over het toenemend drugsgebruik. Wethouder Manouska Molema (GroenLinks) vertelt…

40 minuten geleden

Fietser naar ziekenhuis na botsing op Astraat

Op de beruchte kruising  tussen de Astraat, de Aweg en de Westersingel heeft woensdagmiddag een…

48 minuten geleden

Blessure nekt Donar-forward Jordy Kuiper voor de rest van het seizoen

Jordy Kuiper komt dit seizoen niet meer in actie voor Donar. De power-forward kampt met…

52 minuten geleden

Heeft Groningen kans in de halve finale? “Feyenoord laat soms ruimtes open”

Nog één nachtje slapen en dan is het zover: De halve finale van de KNVB…

52 minuten geleden

Gemeente trekt halve ton uit om minima te helpen met acute dierenartskosten

Het gemeentebestuur vraagt de raad om éénmalig 50.000 euro opzij te zetten, waarmee de Stichting…

1 uur geleden