Categorieën: Nieuws

PVV wil meer politie-inzet en cameratoezicht op Noorderstation: ‘Jongeren zien station als schuilplek waar af en toe een trein langskomt’

Stelselmatig drugs- en drankgebruik en intimidatie zijn een groot probleem op het Noorderstation. Dat vindt de Groningse raadsfractie van de PVV. De partij wil daarom dat politie en handhavers de teugels strakker aantrekken: “Jongeren zien Station Groningen Noord nu als een schuilplek waar af en toe een trein langskomt.”

Arriva-medewerker belaagd door groep jongeren

De PVV stelt schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur, naar aanleiding van een incident wat afgelopen vrijdag zou zijn voorgevallen op Station Groningen-Noord, wat in de volksmond nog steeds het Noorderstation wordt genoemd. Een medewerker van Arriva zou op de bewuste vrijdagavond een jongen hebben zien lopen op het spoor.

Toen de medewerker de jongen aansprak, rende hij gauw naar zijn vrienden, stelt de PVV. Vervolgens begon de hele groep hem te belagen. De medewerker zou zijn uitgescholden vanwege zijn uiterlijk en vervolgens fysiek zijn bedreigd en gemolesteerd. “De jongeren gooiden een blik Red Bull bij hem in de cabine, rakelings langs zijn hoofd”, vertelt Kelly Blauw, die Dennis Ram (inmiddels Kamerlid) gaat vervangen als fractievoorzitter voor de PVV in de gemeenteraad. “Zijn kleding zat onder de Red Bull en hij heeft in overleg besloten om zijn dienst, vanwege de schrik, niet af te maken.”

‘Drank, drugs en intimidatie aan de orde van de dag’

Volgens de PVV-fractie staat het incident van afgelopen vrijdag niet op zichzelf. De partij stelt dat er stelselmatig jongeren rondhangen bij Station Noord, vaak in de avonduren. “Er wordt drugs en drank gebruikt, en reizigers en personeel van Arriva worden geïntimideerd en nu dus ook fysiek belaagd”, schrijft Blauw.

De partij vraagt het gemeentebestuur daarom om de handhavingsteugels strakker aan te trekken rond het Noorderstation. Meer politiecapaciteit en preventief cameratoezicht zijn daarvoor nodig. Vertrekkend PVV-fractievoorzitter Dennis Ram vult aan dat er, op langere termijn, meer nodig is: ’Jongeren zien Station Groningen Noord nu als een schuilplek waar af en toe een trein langskomt. Het station heeft een verloederde, ongure en onveilige uitstraling. We vragen ons af of er, door de gemeente en spoorpartners, wordt nagedacht over een sociaal veilige en aantrekkelijke inrichting van dit station.”

Tom Veenstra

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

1 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

2 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

4 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

5 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

7 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

7 uur geleden