Categorieën: Nieuws

PVV wil meer politie-inzet en cameratoezicht op Noorderstation: ‘Jongeren zien station als schuilplek waar af en toe een trein langskomt’

Stelselmatig drugs- en drankgebruik en intimidatie zijn een groot probleem op het Noorderstation. Dat vindt de Groningse raadsfractie van de PVV. De partij wil daarom dat politie en handhavers de teugels strakker aantrekken: “Jongeren zien Station Groningen Noord nu als een schuilplek waar af en toe een trein langskomt.”

Arriva-medewerker belaagd door groep jongeren

De PVV stelt schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur, naar aanleiding van een incident wat afgelopen vrijdag zou zijn voorgevallen op Station Groningen-Noord, wat in de volksmond nog steeds het Noorderstation wordt genoemd. Een medewerker van Arriva zou op de bewuste vrijdagavond een jongen hebben zien lopen op het spoor.

Toen de medewerker de jongen aansprak, rende hij gauw naar zijn vrienden, stelt de PVV. Vervolgens begon de hele groep hem te belagen. De medewerker zou zijn uitgescholden vanwege zijn uiterlijk en vervolgens fysiek zijn bedreigd en gemolesteerd. “De jongeren gooiden een blik Red Bull bij hem in de cabine, rakelings langs zijn hoofd”, vertelt Kelly Blauw, die Dennis Ram (inmiddels Kamerlid) gaat vervangen als fractievoorzitter voor de PVV in de gemeenteraad. “Zijn kleding zat onder de Red Bull en hij heeft in overleg besloten om zijn dienst, vanwege de schrik, niet af te maken.”

‘Drank, drugs en intimidatie aan de orde van de dag’

Volgens de PVV-fractie staat het incident van afgelopen vrijdag niet op zichzelf. De partij stelt dat er stelselmatig jongeren rondhangen bij Station Noord, vaak in de avonduren. “Er wordt drugs en drank gebruikt, en reizigers en personeel van Arriva worden geïntimideerd en nu dus ook fysiek belaagd”, schrijft Blauw.

De partij vraagt het gemeentebestuur daarom om de handhavingsteugels strakker aan te trekken rond het Noorderstation. Meer politiecapaciteit en preventief cameratoezicht zijn daarvoor nodig. Vertrekkend PVV-fractievoorzitter Dennis Ram vult aan dat er, op langere termijn, meer nodig is: ’Jongeren zien Station Groningen Noord nu als een schuilplek waar af en toe een trein langskomt. Het station heeft een verloederde, ongure en onveilige uitstraling. We vragen ons af of er, door de gemeente en spoorpartners, wordt nagedacht over een sociaal veilige en aantrekkelijke inrichting van dit station.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Groningse framerunners organiseren sponsorloop

Zeven bewoners van zorginstelling 's Heeren Loo organiseren een sponsorloop om geld in te zamelen…

2 uur geleden

Dinsdag zonnig met maximaal 26 graden

Het heeft even geduurd, maar het warme zomerweer heeft eindelijk Groningen bereikt. Volgens weerman Johan…

4 uur geleden

Romano Hummel plaatst zich overtuigend voor EK-finale grasbaanracen

De 25-jarige Romano Hummel uit Hoogkerk heeft zich geplaatst voor de finale van het Europees…

5 uur geleden

De Groninger Studentenkrant start crowdfunding na schadeclaim van bijna 2000 euro

De Groninger Studentenkrant heeft een schadeclaim van 1934 euro binnengekregen voor het illegaal gebruiken van…

6 uur geleden

Politie zoekt naar getuigen van overlastgevende motor- en scooterrijders

De politie is op zoek naar wijkbewoners die meer weten over verschillende bestuurders van crossmotoren…

7 uur geleden

GroenLinks wil zonnepanelen voor grotere groep mensen toegankelijk maken: “Makkelijker met goede regels”

De fractie van GroenLinks komt met een voorstel om zonnepanelen voor een grotere groep mensen…

8 uur geleden