Categorieën: Sport

PKC’83 wint derby van GVAV; Velocitas ruim langs DZOH

In de eerste klasse J won PKC’83 mede dankzij drie treffers van Rob Schokker de stadsderby tegen GVAV Rapiditas met 4-2. Velocitas verraste met een ruime zege op hoogvlieger DZOH.

PKC’83 en GVAV Rapiditas kijken in 1J vooral naar beneden en dus waren er dure punten te verdienen. In de beginfase waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar gaandeweg de eerste helft nam PKC’83 de regie en dat leidde ook tot enkele kansen. Zo kopte Rob Schokker net over en ging een inzet van Simon Schreiber net voorlangs.
GVAV Rapiditas wist voor rust weinig gevaar te stichten en mazzelde in de 27′ minuut bij een arbitrale beslissing. PKC’83 pikte een mislukte terugspeelbal op, ging met twee man op de keeper af en scoorde. Maar omdat de grensrechter al gevlagd had voor buitenspel en de scheids daarvoor gefloten had ging het feest niet door. Terechte verontwaardiging bij PKC’83 want als de bal van een tegenstander komt kan het uiteraard geen buitenspel zijn.

(Foto Martijn Minnema)

Twee minuten later dan alsnog de 1-0 voor PKC’83, Rob Schokker kopte met een boogje raak. En net toen GVAV iets meer van de goal kwam werd het kort voor rust ook nog 2-0. Een slippertje achterin leverde Jivan Vroom vrije doortocht op en hij schoot de tweede binnen.

Na rust opeens een heel ander wedstrijdbeeld. GVAV Rapiditas (wat geteisterd wordt door een flinke blessuregolf) had de moed duidelijk nog niet opgegeven en speelde in het eerste kwartier drie prima kansen bijeen. Jonathan van Dorssen kreeg vrij vlot na rust de grootste maar raakte de bal dichtbij het PKC’83 doel verkeerd. De eerste keer dat PKC’83 na rust ten aanval trok was het direct raak. Rob Schokker had vrije doortocht en schoot in de 62′ minuut de 3-0 binnen. Tien minuten later leek de wedstrijd beslist, Schokker maakte er met zijn derde 4-0 van.

GVAV Rapiditas had echter nog steeds de moed niet opgegeven en maakte het PKC nog lastig. Nadat eerst binnen de minuut twee keer de paal was geraakt schoot Jordi Paapst uit een vrije trap in de 80′ minuut de 4-1 binnen. En een paar minuten later caramboleerde de bal voor de voeten van Jonathan van Dorssen, 4-2. En het had nog heel raar af kunnen lopen als Jordi Paapst twee minuten voor tijd een grote kans op 4-3 had benut, maar hij liet de kans op een spannende slotfase onbenut. Verhaal van de tweede helft, PKC veel efficiënter dan GVAV, wat op basis van de kansen na rust nog best een punt had kunnen pakken.
PKC’83 gaat als nummer 7 de winterstop in en heeft 14 punten uit 10 wedstrijden. GVAV staat op plek 10 met 10 uit 11. Morgen kan GRC bij winst thuis tegen SVBO GVAV nog een plek laten zakken.

Velocitas won met liefst 4-1 van nummer drie DZOH en staat nu zesde, net als PKC met 14 uit 10. Thomas Bats zette Velocitas na een half uur op 1-0, Frank Boer maakte er 7 minuten later 1-1 van. Een kwartier na rust nam Velocitas opnieuw de leiding via Jesse Bosgraaf en weer een kwartier later werd het zelfs 3-1, Bats scoorde voor de tweede keer. In de slotfase drong DZOH wel aan, maar waren de beste kansen voor Velocitas. In de laatste seconde van de blessuretijd werd het ook nog 4-1 voor Velocitas door Liam Max El Mansouri.

Verslag Oranje Nassau – WVV

Martijn Minnema

Recente berichten

Uitgelegd: Hoe een malafide huisjesmelker huurders intimideert en wegpest

Een huisbaas die ongevraagd je woning betreedt om vervolgens op allerlei plekken in je huis…

36 minuten geleden

Tillift voor Silven is in zwembad Scharlakenhof geïnstalleerd

Het zwembad Scharlakenhof in Haren heeft een tillift geïnstalleerd. Een jaar geleden werd er een…

43 minuten geleden

Ongeval tussen ambulance en fietser op Europaweg

Op de kruising tussen de Europaweg en de Boumaboulevard vond maandagmiddag een aanrijding plaats tussen…

59 minuten geleden

Geen feest op vrijdagavond rond zuidelijke ringweg: ‘Koningsnacht is omzetnacht’

Sommige werknemers van aannemerscombinatie Herepoort, Rijkswaterstaat en de provincie Groningen vieren geen feest op Koningsnacht.…

1 uur geleden

OV-bureau Groningen-Drenthe dreigde met boete naar Qbuzz vanwege ‘ongewoon hoge rituitval’

Busreizigers in Groningen werden vorig jaar te vaak geconfronteerd met rituitval. Het OV-bureau Groningen-Drenthe stelde…

2 uur geleden

Nederlands ijshockeyteam met Groningse Marée Dijkema verliest opnieuw

De Groningse Marée Dijkema heeft maandag met het Nederlands ijshockeyteam ook de tweede wedstrijd op…

2 uur geleden