Blik op bereikbaarheid: alles over Aanpak Ring Zuid

oogochtendshow
Foto Patrick Wind. 112groningen.nl

Vanochtend waren Joris Hoogenboom van Aanpak Ring Zuid en Mariëtte Renkema van Groningen Bereikbaar te gast op OOG Radio in de OOG Ochtendshow. Iedere derde donderdag van de maand komt Groningen Bereikbaar vertellen over hoe het gaat met de wegwerkzaamheden in Groningen. De OOG Ochtendshow luister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00 uur. Beluister hier het interview van Paul van der Laan en Rik Mulder met Joris Hoogenboom en Mariëtte Renkema.

‘Operatie Ring Zuid is een grote langdurige stremming van ongeveer 23 weken waarin we het knooppunt Vrijheidsplein, Julianaplein en het Europaplein met elkaar gaan verbinden’, vertelt Joris. ‘Dus na die operatie kan de weggebruiker weer helemaal van de een naar de andere kant over de nieuwe ringweg rijden. Deze wegwerkzaamheden lopen vanaf maart tot en met september en dan is er zeer grote hinder in en rondom de stad.’

In die periode is het belangrijk dat er twintig procent minder autoverkeer is. Als dat niet gebeurt kan er een totale grid lock ontstaan, waarbij het verkeer volledig vast komt te staan. Daarom is de boodschap voor de mensen die de keuze hebben: laat de auto zoveel mogelijk staan.

Beluister hier alle radio-interviews van de OOG Ochtendshow. Wil je ook radio maken bij OOG? We zoeken momenteel redacteuren, technici en presentatoren op vrijwillige basis. Reageer snel via ochtendshow@oogradio.nl