Categorieën: Nieuws

Woningovervallers uit Stad horen jarenlange celstraffen eisen

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot vijf jaar geëist tegen drie mannen uit Groningen voor de woningoverval die ze vorig jaar september hebben gepleegd aan De Kaai in Groningen.

De zwaarste strafeis ging richting een 25-jarige Stadjer, laat RTV Noord dinsdagmiddag weten. Als het aan het OM ligt, vliegt hij vijf jaar in het cachot. De andere twee verdachten, een 38-jarige en een 26-jarige Stadjer, hoorden strafeisen van respectievelijk drie jaar en drieënhalf jaar cel tegen zich eisen.

Het OM vindt dat van de laatst genoemde straf een jaar voorwaardelijk kan zijn. Daarnaast wil het OM dat de 38-jarige man uit Groningen tbs met voorwaarden krijgt opgelegd. Het OM wil daarnaast dat het slachtoffer ruim vijfduizend euro smartengeld krijgt van de verdachten.

De drie mannen worden ervan verdacht dat ze vorig jaar september een woningoverval pleegden aan De Kaai. Het verhaal kwam op de politieradar, nadat het slachtoffer zich in de nachtelijke uren meldde bij het politiedepot aan de Sontweg. Hij liet weten dat hij even daarvoor ontsnapt was uit zijn huis aan De Kaai. De man werd in zijn huis werd vastgehouden en beroofd door de drie mannen. De man kon zich bevrijden van zijn gijzelaars en wist het politiegebouw aan de Sontweg te bereiken.

De drie mannen hadden ook de auto van het slachtoffer meegenomen. Agenten in de regio gingen direct op zoek en troffen het voertuig aan bij Bedum. Toen de verdachten de politieauto zagen, gingen ze er direct vandoor. Na een achtervolging crashte de auto bij de Netlaan in Winsum. Eén verdachte werd direct bij de auto aangehouden, de twee anderen sloegen op de vlucht. Met behulp van warmtebeelden en de inzet van een politiehond konden agenten het tweetal in nabijgelegen bosjes aanhouden.

Tom Veenstra

Recente berichten

Ontruiming Domino’s Pizza Boterdiep door gaslek

Personeel van Domino’s pizza aan het Boterdiep moest het pand donderdagavond verlaten vanwege een gaslek.…

52 minuten geleden

31 mei eerste orgelconcert in Martinikerk na opknapbeurt hoofdorgel

Organist Erwin Wiersinga geeft op vrijdagavond 31 mei het eerste orgelconcert na de grote stemming…

3 uur geleden

Meikermis officieel geopend door wethouder Wijnja

Wethouder Mirjam Wijnja (GroenLinks) opende donderdagmiddag om 16:00 de Meikermis van Groningen op het horecaplein…

4 uur geleden

Twee winkeldieven opgepakt in toiletten Grote Markt

Twee winkeldieven zijn donderdagmiddag na meerdere diefstallen in de Herestraat aangehouden in de openbare toiletten…

5 uur geleden

Persoon loopt met vuurwapen de New Yorker aan de Vismarkt binnen

Bij modezaak de New Yorker aan de Vismarkt is donderdagmiddag een agressieve persoon naar binnen…

5 uur geleden

Twee gewonden in Noordlaren door mogelijke explosie

Aan de Lageweg/Noordlaarderweg in Noordlaren zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt bij een mogelijke explosie.…

6 uur geleden