Categorieën: Nieuws

Onderzoeksrapport studentenwelzijn van de GSb uitgereikt

Maar liefst 98,2% van de studenten in Groningen heeft te maken met stress en een derde weet niet hoe ze met tegenslagen in het leven om moet gaan. Dit blijkt uit een onderzoek van de Groninger Studentenbond, wat op donderdagmiddag werd uitgereikt aan de CvB van de Hanzehogeschool, de rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen en Akkoord van Groningen.

De belangrijkste resultaten van het onderzoek waren dat stress veel voorkomt onder studenten. Hoewel meerdere factoren invloed hebben op de hoeveelheid stress bij studenten, zijn er wel bepaalde factoren die boven de rest uitsteken. Met name academische stress, de energiecrisis en de huisvestingscrisis veroorzaken de meeste stress bij studenten.

De GSb heeft het onderzoek, waar ze voorgaande jaren al mee bezig waren, afgemaakt, omdat dit onderwerp momenteel erg actueel is. De organisatie heeft nu de benodigde informatie om zich in te kunnen zetten voor het welzijn van de studenten: “We strijden voor beleid dat goed is voor studentenwelzijn en als we dan bewijs hebben dat het een probleem is, maakt het dat ons makkelijker”, aldus Ken Hesselink van de Groninger Studentenbond.

De specifieke resultaten van de GSb zijn implicaties voor wat er tegen stress onder studenten gedaan kan worden. Vandaar dat bij de uitreiking in de Van Olsttoren ook de rector magnificus van de Rijksuniversiteit, Akkoord van Groningen en het College van Bestuur van de Hanzehogeschool aanwezig waren. Zij kunnen met hulp van de resultaten van de GSb een duidelijk plan bedenken om de hoeveelheid stress tegen te gaan.

Jaron Bergsma

Recente berichten

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, in het weekend droog en 22 graden”

De komende dagen is het eerst nog fris, maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

4 uur geleden

Accu elektrische step vat vlam in woning

In een woning aan de Merwedestraat heeft dinsdagavond de accu van een elektrische step vlam…

4 uur geleden

Komende dagen kans op lichtende nachtwolken

De kans is aanwezig dat er de komende dagen lichtende nachtwolken te zien zijn. Dat…

4 uur geleden

“Geen verrassing dat in Stadspark munitie wordt aangetroffen, er is hevig gevochten”

De vondst van munitie uit de Tweede Wereldoorlog in het Stadspark maandagavond komt niet als…

6 uur geleden

Consternatie bij afvalbrand Stadsstrand

Bij het Stadsstrand heeft dinsdagavond een afvalbrand gewoed. Volgens een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl verliep de…

6 uur geleden

Een zangkoor zorgt voor een Europese primeur in aanloop naar Roze Zaterdag

Vrijdag 21 juni is het zover: dan treedt het Projectkoor Dieverdoatsie op in de Oosterpoort.…

7 uur geleden