Categories: 112

Thierry Baudet aangevallen met bierfles in Stad, verdachte aangehouden (update)

Fractievoorzitter Thierry Baudet van Forum voor Democratie is maandag aangevallen in The Cabin aan het Zuiderdiep. Dat laat de partij via X weten. Baudet is in het UMCG behandeld voor een verwonding aan het hoofd. De verdachte is aangehouden.

De fractievoorzitter van FvD was vandaag in Groningen vanwege de campagne voor de tweede kamerverkiezingen. In café The Cabin aan het Gedempte Zuiderdiep werd een evenement georganiseerd voor de politieke partij. Op X gaan beelden rond, waarop te zien is dat Baudet rake klappen krijgt met een bierfles.

De politie heeft de verdachte aangehouden. Volgens meerdere FVD-ers zou het gaan om een maximaal 14-jarige jongen. Dat schrijft 112Groningen. De politie heeft heeft nog niks bevestigt over de identiteit van de verdachte.

Behandeld door traumachirurg

Via X laat Forum voor Democratie weten Baudet in het UMCG is behandeld door een traumachirurg. “Hij is met een bierfles op zijn achterhoofd geslagen en tevens net naast zijn oog op de rand van zijn slaap geraakt. Een beveiliger raakte eveneens gewond aan zijn gezicht”, schrijft de partij.

Baudet zou vanavond ook aanwezig zijn bij een evenement in Zwolle. Forum voor Democratie laat via X weten dat dat niet meer doorgaat.

Andere politici reageren

Via X reageren verschillende politici op het incident. Premier Mark Rutte schrijft in een post op X dat hij de aanval “totaal onacceptabel” vindt. “Ik zei het eerder en herhaal het nu stevig: van politici blijf je af. Altijd”, voegt hij eraan toe.

Pieter Omzigt van het Nieuw Sociaal Contract schrijft “Absoluut en volledige onacceptabel om Baudet (alweer) fysiek aan te vallen en te verwonden. Dit raakt de democratie hard. We lijken niets geleerd te hebben van 2002 en Pim Fortuyn.” Hij sluit zijn post af met beterschapswensen aan Baudet.

Tweede aanval op Baudet

Het is niet de eerste keer dat de lijsttrekker wordt aangevallen. Bijna een maand geleden werd Baudet op zijn hoofd geslagen met een paraplu tijdens een bezoek aan de Universiteit Gent. Hij hield daar toen een lichte hersenschudding aan over en legde zijn campagne een paar dagen stil.

Denise Overkleeft

Recent Posts

Be Quick 1887 doet hele goede zaken na winst op Heino

Be Quick 1887 heeft zondagmiddag thuis in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop onderin de…

51 minuten ago

GRC boekt ruime zege, ook Stadspark en Helpman winnen

Laagvliegers GRC (1J) en SC Stadspark (2I) deden goeie zaken door hun laatste competitiewedstrijd voor…

60 minuten ago

Groninger clubs komende dagen in actie voor de districtsbeker

De wedstrijden in de derde ronde van de noordelijke districtsbeker die de komende dagen stonden…

4 uur ago

Geen treinen tussen Groningen en Buitenpost door aanrijding

Door een aanrijding met een persoon in Zuidhorn aan het begin van de zondagmiddag reden…

6 uur ago

Spitstrein naar Assen keert terug, extra treinen naar Winschoten

De nieuwe treindienstregeling van 2024 van Arriva en de NS gaat vandaag (zondag) van start.…

6 uur ago

Mannen met bivakmutsen proberen 19-jarige auto in te slepen

Drie mannen met bivakmutsen zouden mogelijk met bedreiging van een wapen zaterdagavond een poging gedaan…

7 uur ago