Categorieën: Nieuws

Stadspartij en VVD vinden Groningen niet warm en feestelijk genoeg in donkere maanden

De binnenstad van Groningen straalt te weinig warmte en feestelijkheid uit in de donkerste maanden van het jaar. Daar moet volgens de Stadspartij 100% voor Groningen en de VVD, in ieder geval volgend jaar, verandering in gaan komen.

“De donkere maanden zijn inmiddels aangebroken en in tal van steden in Nederland en in Europa breekt dan een bijzondere tijd aan. In onze gemeente en in de binnenstad is dat niet het geval”, laat Amrut Sijbolts weten namens de Stadspartij 100% voor Groningen. “Naast een kerstboom op de Grote Markt en door de door ondernemersvereniging aangebrachte feestverlichting straalt onze binnenstad geen warmte en feestelijkheid uit. Veel inwoners vragen zich af wat er in onze gemeente, dorpen en binnenstad gebeurt.”

De twee partijen vinden het onder meer jammer dat de nieuwjaarsreceptie door de gemeente is geschrapt. Volgens de fracties vinden veel inwoners dit jammer. Het college wordt daarom opgeroepen om, samen met creatieve ondernemers, te kijken hoe een nieuwjaarsreceptie terug kan komen zonder dat de gemeente kosten maakt. De Stadspartij en de VVD willen daarnaast weten of er ergens in de gemeente nog een echte vuurwerkshow wordt gehouden, in plaats van een lichtshow. De fracties willen daarnaast weten hoe de gemeente (de WIJ-teams) zoeken en faciliteren in lokale initiatieven rond de jaarwisseling en de kerstperiode.

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden