Categorieën: Nieuws

Politie onderzoekt twee vuurwapenincidenten in binnenstad; agent lost waarschuwingsschot op Grote Markt

De politie is bezig met een onderzoek naar aanleiding van twee vuurwapenincidenten, die donderdagnacht werden gemeld uit de binnenstad van Groningen: één op de Grote Markt en één op het Akerkhof. Bij aanhoudingen op de Grote Markt werd een waarschuwingsschot gelost.

De politie kreeg rond 23:30 uur een melding over een dreiging met een vuurwapen op de Grote Markt. Bij aankomst troffen agenten vier mannen aan die mogelijk met het incident te maken hadden. “We hadden een vermoeden dat één van de personen een wapen bij zich zou hebben”, laat de politie vrijdagmiddag weten. “Op het moment dat we ze wilden aanhouden, volgden ze de aanwijzingen van de collega’s niet op en daarbij ontstond een mogelijk dreigende situatie. Daarop hebben we een waarschuwingsschot gelost. Daarna zijn de vier mannen aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.”

Maar de aangehouden mannen bleken niet de verdachten te zijn van het vuurwapenincident op de Grote Markt. De mannen hadden ook geen wapens bij zich. De mannen zijn wel gehoord als getuigen, maar inmiddels weer op vrije voeten.

Nog geen kwartier na de eerste melding over wapengebruik volgde een tweede, dit keer over het Akerkhof. Ook hier gingen agenten op af. Maar hier werden geen verdachten en slachtoffers gevonden. “Voor zover bekend is er ook niemand gewond geraakt”, stelt de politie.

De politie doet onderzoek naar beide incidenten. Inmiddels is er gepraat met mogelijke betrokken en getuigen, maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Of er een verband is tussen de twee schietincidenten, is nog niet bekend. Wie meer weet over één van de twee voorvallen, iets verdachts heeft gezien tussen 23.00 en 0.00 uur in de buurt van de Grote Markt of het Akerkhof, of camerabeelden heeft van één van de twee incidenten, kan contact opnemen met de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Tom Veenstra

Recente berichten

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

8 minuten geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

2 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

3 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

3 uur geleden

Groningen viert Koningsdag 2024 (foto’s)

Groningen viert zaterdag Koningsdag. In de binnenstad, in de wijken en in de dorpen zijn…

4 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

7 uur geleden