Categorieën: Nieuws

Noordelijke werkgevers beloven te helpen tijdens grote verkeersstremming van volgend jaar

Met de ondertekening van een intentieverklaring heeft een groep Noord-Nederlandse werkgevers de intentie uitgesproken om mee te helpen aan het terugdringen van het verkeer tijdens de grote verkeersstremming rond de zuidelijke ringweg van volgend jaar.

De ondertekening was onderdeel van de captains meeting, een tweejaarlijkse bijeenkomst waar Groningen Bereikbaar praat met bedrijven en instellingen over slimme en duurzame mobiliteit, maar ook over de werkzaamheden aan weg en spoor. Dat was dit keer hard nodig, want van eind maart tot begin september vindt Operatie Ring Zuid plaats. Tijdens deze operatie, die 23 weken duurt, wordt de nieuwe zuidelijke ringweg afgemaakt en aangesloten. Daarvoor worden verschillende rijrichtingen afgesloten.

Eind vorige maand waarschuwde Groningen Bereikbaar al dat het verkeer tijdens de operatie moet worden teruggebracht met 80.000 autoritten per dag. Gebeurt dat niet, dan wordt het ‘chaos’. Alle verkeersmodellen van Groningen Bereikbaar lopen zelfs vast wanneer dat niet gebeurt.

Daarom gaan de werkgevers nu al nadenken over hoe ze vanaf maart het aantal ritten over de ringweg kunnen terugdringen. “Het stimuleren en faciliteren van thuiswerken, het reizen met de fiets, het OV of via een P+R, of het plannen van afspraken buiten de spits kunnen een belangrijke bijdrage leveren,” aldus wethouder Philip Broeksma, voorzitter van de Stuurgroep Groningen Bereikbaar. Regiomanager Jurgen Elshof van VNO-NCW MKB Noord vult aan: “Dat werkgevers en ondernemers hinder gaan ondervinden tijdens de werkzaamheden is een feit. Het doel van onze inzet is om de bedrijven bereikbaar te houden voor hun werknemers en klanten. En om de logistiek van bedrijven door te laten gaan. Samen met Groningen Bereikbaar blijven we ons inzetten om de operatie te laten slagen!”

Tom Veenstra

Recente berichten

Oranje plantenbakken verwijderd van het Damsterplein

De oranje plantenbakken op het Damsterplein zijn veelal kapot. Ook is het groen in de…

14 minuten geleden

Stadjer (31) moet twee jaar in het cachot voor drugshandel

Een 31-jarige Stadjer kreeg vrijdag twee jaar cel opgelegd door de rechtbank, voor jarenlange handel…

1 uur geleden

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking…

2 uur geleden

Nieuwbouwproject Molenkampsteeg Haren feestelijk van start

Het nieuwbouwproject aan de Molenkampsteeg in Haren is donderdag feestelijk van start gegaan. Woningcorporatie Woonborg…

3 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert deze vrijdag…

4 uur geleden

Helena Vegter brengt single uit over Lili Marleen uit de Tweede Wereldoorlog

“It was a small town, but you and me were bigger than the world”. Het…

4 uur geleden