Categorieën: Nieuws

Noordelijke werkgevers beloven te helpen tijdens grote verkeersstremming van volgend jaar

Met de ondertekening van een intentieverklaring heeft een groep Noord-Nederlandse werkgevers de intentie uitgesproken om mee te helpen aan het terugdringen van het verkeer tijdens de grote verkeersstremming rond de zuidelijke ringweg van volgend jaar.

De ondertekening was onderdeel van de captains meeting, een tweejaarlijkse bijeenkomst waar Groningen Bereikbaar praat met bedrijven en instellingen over slimme en duurzame mobiliteit, maar ook over de werkzaamheden aan weg en spoor. Dat was dit keer hard nodig, want van eind maart tot begin september vindt Operatie Ring Zuid plaats. Tijdens deze operatie, die 23 weken duurt, wordt de nieuwe zuidelijke ringweg afgemaakt en aangesloten. Daarvoor worden verschillende rijrichtingen afgesloten.

Eind vorige maand waarschuwde Groningen Bereikbaar al dat het verkeer tijdens de operatie moet worden teruggebracht met 80.000 autoritten per dag. Gebeurt dat niet, dan wordt het ‘chaos’. Alle verkeersmodellen van Groningen Bereikbaar lopen zelfs vast wanneer dat niet gebeurt.

Daarom gaan de werkgevers nu al nadenken over hoe ze vanaf maart het aantal ritten over de ringweg kunnen terugdringen. “Het stimuleren en faciliteren van thuiswerken, het reizen met de fiets, het OV of via een P+R, of het plannen van afspraken buiten de spits kunnen een belangrijke bijdrage leveren,” aldus wethouder Philip Broeksma, voorzitter van de Stuurgroep Groningen Bereikbaar. Regiomanager Jurgen Elshof van VNO-NCW MKB Noord vult aan: “Dat werkgevers en ondernemers hinder gaan ondervinden tijdens de werkzaamheden is een feit. Het doel van onze inzet is om de bedrijven bereikbaar te houden voor hun werknemers en klanten. En om de logistiek van bedrijven door te laten gaan. Samen met Groningen Bereikbaar blijven we ons inzetten om de operatie te laten slagen!”

Tom Veenstra

Recente berichten

Agenten met zware vesten naar Nieuwe Sint Jansstraat

In de Nieuwe Sint Jansstraat heeft een klein cordon politie vrijdagavond enige tijd onderzoek gedaan,…

2 uur geleden

Bewolking en waterig zonnetje op aangename zaterdag, daarna stuk kouder en meer kans op neerslag

Zaterdag vormt de piek in de temperatuurstijging van de afgelopen dagen. De eerste dag van…

4 uur geleden

NOM verdubbelt investeringen, maar lijdt wel verlies

De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) investeerde vorig jaar dubbel zoveel als het de…

5 uur geleden

Maaltijdbezorger naar ziekenhuis na flinke botsing op Wilhelminakade

Op de Wilhelminakade heeft vrijdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een maaltijdbezorger…

6 uur geleden

Honderden ronkende motoren rijden zaterdagochtend vanuit De Wijert richting Almelo

In De Wijert zou het vrijdagavond en zaterdagochtend wel eens wat lawaaiig kunnen zijn. Dan…

7 uur geleden

Uit Stad ontsnapte tbs’er (33) terug in Nederland na uitlevering door Tsjechië

Mouloud M., de tbs’er die begin februari ontsnapte tijdens een begeleid verlof in Groningen, is…

8 uur geleden