Categorieën: Nieuws

Henk Nijboer benoemd als kwartiermaker sociale agenda

Samen met inwoners, organisaties en overheden aangegeven hoe een generatie lang geïnvesteerd moet worden in brede welvaart in Groningen en Noord-Drenthe. Dat wordt één van de nieuwe taken van vertrekkend PvdA-Kamerlid Henk Nijboer.

Kwartiermaker

De Stadjer is benoemd tot kwartiermaker ‘sociale agenda’ door de Groninger en Noord-Drentse gemeenten, de waterschappen, de provincie Groningen en het Rijk. Nijboer gaat als procesregisseur en verbinder aan de slag om met de regio tot een gemeenschappelijke sociale agenda te komen. Die moet de toekomst van inwoners van Groningen en Noord-Drenthe de komende dertig jaar structureel verbeteren, onder meer op het gebied van (mentale) gezondheid, leefbaarheid, kansen voor kinderen, het verminderen van armoede en werkgelegenheid.

Daarnaast wordt Nijboer ‘bewaker’ van de samenhang tussen deze agenda met het schadeherstel en de versterking in het aardbevingsgebied, met de economische agenda die binnenkort start en met Nationaal Programma Groningen.

Nieuwe baan na dertien jaar in de Tweede Kamer

Nijboer was de afgelopen dertien jaar lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid. De Stadjer maakte zich hier regelmatig hard voor Groningen in het gasdossier. Nijboer besloot, voorafgaand aan de afgelopen verkiezingen, niet terug te keren op de kieslijst voor zijn partij. Dat deed Nijboer, omdat hij niet geloofde in de politieke koers van combinatiefractie van PvdA en GroenLinks.

“De situatie in onze regio gaat me aan het hart,” besluit Nijboer na zijn aanstelling als kwartiermaker. “Ik wil me samen met inwoners en maatschappelijke organisaties in Groningen en Noord-Drenthe inzetten voor een stevige aanpak om armoede en onderwijsachterstanden te verkleinen en de leefbaarheid en gezondheid te verbeteren. Daar zet ik heel graag mijn schouders onder.”

‘Belangrijke opdracht’

Gedeputeerde Susan Top, voorzitter van de aanstellingscommissie voor de functie, laat weten vertrouwen te hebben in Nijboer als kwartiermaker: “Hij is goed bekend met de situatie in het gebied, weet wat er leeft bij de mensen en heeft een groot netwerk in Groningen en Den Haag. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke elementen om deze belangrijke opdracht goed te kunnen uitvoeren.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Forse regenbuien zorgen voor wateroverlast op verschillende plekken in Stad

Het was vrijdagmiddag meer watertrappelen dan lopen of fietsen op sommige plekken in Groningen. (meer…)

1 minuut geleden

Botsing op Ring-Noord zorgt voor flinke files

Het was vrijdagmiddag flink druk op de noordelijke ringweg door een ongeluk. Daardoor ontstonden flinke…

20 minuten geleden

Tennisvereniging GLTB gastheer nationaal toernooi dat moet uitwijken naar Kardinge

Tennispark de Vorenkamp van GLTB in Helpman is voor de tweede keer de gastheer van…

1 uur geleden

KNMI waarschuwt voor plaatselijke wateroverlast in Groningen

Het kan vrijdagmiddag en -avond flink nat worden in Groningen. Het KNMI waarschuwt met 'code…

2 uur geleden

FC Groningen in Delden: Vaessen twijfelt over helm, Schreuders weer in gesprek over verlenging en Emeran wil zich laten zien

FC Groningen is momenteel op trainingskamp in Delden, Overijssel. De ploeg van trainer Dick Lukkien…

3 uur geleden

FC Groningen verdediger Isak Määttä vertrekt naar Noorse koploper

Vleugelverdediger Isak Määttä verlaat FC Groningen. Määttä heeft een contract getekend bij het Noorse FK…

3 uur geleden