Categorieën: Nieuws

‘Bed, bad en brood’-voorziening Stad gaat ook dienen als crisisopvang voor coa

De LVV-locatie aan de Helsinkistraat in Groningen (in de volksmond bekend als de ‘bed-bad-brood’ opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers) gaat vanaf nu ook asielzoekers opvangen die het COA niet kan huisvesten in het aanmeldcentrum in Ter Apel.

Dat maakte het gemeentebestuur dinsdag bekend. Volgens het college is het besluit tot de opvang in het pand van Inlia (het voormalige Formule 1-hotel) genomen omdat de huidige noodopvang aan het Damsterdiep per 1 januari dicht gaat. Tegelijk heeft Inlia al maanden te maken met onderbezetting: van de ruim 260 beschikbare plekken zijn er slechts 110 bezet. “Hierdoor is het idee ontstaan om de bovenverdieping van deze locatie om te bouwen als COA-noodopvanglocatie waar de circa 100 asielzoekers van het Damsterdiep tijdelijk opgevangen kunnen worden”, aldus het college.

Ook het COA vindt de locatie geschikt, zolang de ombouw van de locatie aan de Sint-Petersburgweg naar een normaal azc nog niet klaar is. Dat is naar verwachting pas in de herfst van volgend jaar.

Het college maakte ook bekend dat de opvang van Oekraïners in de slaapboot aan het Eemskanaal wordt verlengd. “Ondanks de gedane inspanningen blijft de bezetting toenemen en komt het punt dat niet langer onderdak geboden kan worden aan alle ontheemden in den lande snel dichterbij”, aldus het college. “Om de inzet van crisisnoodopvanglocaties in het land te beperken heeft het college besloten om de GOO aan het Eemskanaal te verlengen, totdat een alternatieve locatie beschikbaar is, dan wel zolang dit noodzakelijk is gelet op de instroom.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Aantal daklozen neemt toe, Stadspartij wil zo snel mogelijk gesprek

Het aantal daklozen is in de afgelopen vijf jaar toegenomen. De fractie van Stadspartij 100%…

3 uur geleden

Kerkhof Garmerwolde wordt biodiverser: “Nieuwe bomen en struiken en plaatsen van nestkasten”

In augustus gaat in Garmerwolde gestart worden om het kerkhof biodiverser te maken. Het gaat…

3 uur geleden

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

4 uur geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

14 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

14 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

15 uur geleden