Categorieën: Nieuws

Actie van Vindicat levert ruim 7.500 euro op voor Move en Voedselbank

De actie, waarbij studenten van studentenvereniging Vindicat 18 uur en 15 minuten radio hebben gemaakt, heeft 7.605 euro opgeleverd. Ook werden er bij de actie verschillende kratten met producten ingezameld voor de Voedselbank.

“We kijken terug op een erg geslaagde actie”, vertelt Senatus Rector Silvester den Boer van Vindicat. “Ieder jaar organiseren we bij Vindicat Kermesse. Dat is ons grootste evenement. Tijdens de voorbereidingen zijn we na gaan denken of we hier ook een maatschappelijk doel aan konden verbinden. En dat is het glazen huis geworden. Drie leden van de vereniging hebben dinsdag 18 uur en 15 minuten radio gemaakt. Dit is een verwijzing naar het oprichtingsjaar van Vindicat. De studenten hebben radio gemaakt alsof ze nooit anders hadden gedaan. Ondanks dat het een pittige opgave was, hebben ze zich er kranig, en zonder problemen doorheen geslagen.”

“Op het hoogtepunt meer dan driehonderd luisteraars”
Tijdens de radioactie werd er op verschillende manieren geld ingezameld. Mensen konden verzoekjes aanvragen, er konden donaties worden gedaan en er konden houdbare producten ingeleverd worden. “Het was boven verwachting. Voor ons was dit een probeersel. Hoe landt het? Hoe wordt het ontvangen? En dat is gewoon heel goed gegaan. Er is veel geluisterd naar de stream. Op het hoogtepunt hadden we iets meer dan driehonderd luisteraars. In studentenhuizen, maar ook mensen die in de auto onderweg waren, luisterden mee. Daarnaast hebben enkele tientallen mensen een bezoek gebracht aan de sociëteit. Men vond het heel leuk om even bij ons binnen te kunnen kijken.”

“Dit is een mooie manier om iets te doen voor de stad”
Den Boer: “Met het geldbedrag zijn we heel tevreden. Wat ik zeg, het is boven verwachting. Daarnaast zijn er acht volle kratten, met onder andere houdbare zuivel, rijst en tandenborstels ingezameld.” Het geldbedrag en de producten zullen binnenkort overhandigd gaan worden. Of de actie een vervolg gaat krijgen is nog onbekend: “Binnenkort gaan we deze actie evalueren. Maar we zijn in ieder geval erg positief hoe deze actie heeft uitgepakt. Dit is een mooie manier om iets te doen voor goede doelen in de stad, en ook om de binding met de stad te verbeteren.”

Verslaggever Ruben Feiken maakte een reportage over de radiomarathon bij Vindicat:

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Meeuwerderbaan vanaf vrijdagavond afgesloten vanwege sloop ringweg

De Meeuwerderbaan gaat vrijdagavond vanaf 22.00 uur voor langere periode dicht. De afsluiting is nodig…

3 uur geleden

Vrijdag veel zon en warm weer

De komende dagen keert de warmte terug. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt het zaterdag zelfs…

12 uur geleden

Oud-voorzitter FC Groningen Jaap van der Linde overleden

Jaap van der Linde, voormalig voorzitter van FC Groningen, is afgelopen vrijdag 12 juli op…

14 uur geleden

Eerste kaarten Noorderzon vanaf maandag verkrijgbaar

De kaartverkoop voor het volledige festivalprogramma van Noorderzon begint aankomende maandag 22 juli. Om 12:00…

15 uur geleden

Winkelcentrum Beijum krijgt nieuwe hub voor deelscooters en -fietsen

Bij winkelcentrum Beijum wordt van 31 juli tot 1 augustus gewerkt aan een nieuwe hub…

16 uur geleden

Waar gaan de Stadjers dit jaar heen op vakantie?

Lig jij het liefst in de zon in Mallorca? Of blijf je toch liever een…

17 uur geleden