Categorieën: Nieuws

Stadspark Live stopt na drie edities: ‘Te weinig groei’

Er komt geen vierde editie van het muziekfestival Stadspark Live. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt via haar website. De oorzaken: steeds hogere kosten en te weinig groei.

“We hebben de afgelopen jaren met veel plezier en inzet gebouwd aan een festival waarbij we met succes grote en mooie namen naar Groningen wisten te halen. Na een spectaculaire en uitverkochte eerste editie in 2019 was de toon gezet, maar gooiden twee jaren Corona vervolgens roet in het eten. De daaropvolgende jaren hebben we twee mooie edities neer weten te zetten waarin programma, sfeer en publiek perfect samenvielen.”

Stadspark Live trok tussen de 20 en 25 duizend bezoekers. “Helaas hebben we de broodnodige groei die we voor ogen hadden niet kunnen bereiken, terwijl gelijktijdig de kosten op alle vlakken aanzienlijk zijn gestegen”, aldus directeur Peter Sikkema. “Hierdoor is het niet haalbaar om het festival te organiseren op de wijze zoals wij Stadspark Live voor ons zien en hebben we helaas moeten besluiten om aan de rem te trekken. Mochten zich in de toekomst nieuwe kansen voordoen, dan zetten we onze samenwerking in Groningen graag voort.”

Stadspark Live trok tijdens de drie edities veel beroemde artiesten, onder wie Sting, Lionel Richie, Anouk, Simple Minds, Crowded House, Krezip en Rag ‘N’ Bone man.

Gert van Akkeren

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

5 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

5 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

6 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

8 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

11 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

11 uur geleden