Categorieën: Nieuws

Sander Claassen (D66) stopt als fractievoorzitter en Statenlid; Harenaar vertrekt wegens ‘roeping’ in Indonesië

Sander Claassen stopt als Statenlid voor D66 in Groningen. De Harenaar heeft zijn functie als fractievoorzitter voor de partij per direct overgedragen. Claassen gaat weg om zijn werk op het gebied van water, landbouw, circulariteit, gezondheid en hernieuwbare energie in Indonesië verder uit te breiden.

In een afscheidsbrief aan zijn partijgenoten laat Claassen, die sinds 2016 actief was als Statenlid en ook enige tijd zitting nam in de Groninger gemeenteraad, weten dat hij zijn ontslag heeft ingediend als Statenlid. Floor Buigel neemt zijn plek in de Provinciale Staten over. Paula Benjamins-van Oudheusden verschuift naar de plek van fractievoorzitter voor D66 in de Staten.

‘Roeping’ uit het geboorteland van vader

Claassen vertrekt, zo schrijft de Harenaar in zijn afscheidsbrief, vanwege een ‘roeping’ in Indonesië: Afgelopen zomer was voor mij ‘life changing’. Een reis naar Indonesië waarin ik op zoek ging naar mijn roots, heeft geleid tot nieuwe inzichten, ontstaan uit inspirerende ontmoetingen met familie en andere mensen in het land waar mijn vader geboren is. Deze ontmoetingen leidden tot een verrijkte persoonlijke missie en roeping die tijd en aandacht nodig hebben om verder te ontwikkelen.”

De tijd die Claassen nu vrijmaakt door op te stappen, gaat volgens het vertrekkende Statenlid naar zijn ‘verrijkte missie en roeping’ in Indonesië. Daar wil hij zich ‘als mens en ondernemer’ richten op vraagstukken op het gebied van water, landbouw, circulariteit, gezondheid en hernieuwbare energie: “Ik had nooit gedacht dat deze reis zoveel impact zou hebben. Toch is dat zo. En in het tempo van deze veranderingen is het moment gekomen van weloverwogen keuzes en besluiten. Besluiten die nodig zijn om tijd en aandacht te geven aan wat belangrijk is.”

Claassen is sinds 2012 actief voor D66 in Groningen. In 2016 zat Claassen al korte tijd in de Provinciale Staten namens de partij. In 2021 en 2022 was Claassen ook enige tijd actief als raadslid voor de partij in de gemeente. Hij was tijdens de Statenverkiezingen van maart lijsttrekker voor D66. 

Tom Veenstra

Recente berichten

Personen schieten met balletjespistool vanuit auto op mensen

Politieagenten hebben vrijdagavond een balletjespistool in beslaggenomen waarmee vanuit een personenauto op mensen was geschoten.…

29 minuten geleden

Niet ‘Maai Mei Niet’ maar Japanse duizendknoop zit roeiers in het vaarwater

Niet 'Maai Mei Niet' maar invasieve exoten belemmeren het zicht rond het Noord-Willemskanaal. Dat zegt…

4 uur geleden

Selwerd bestaat precies zestig jaar: “Idee was om alleen maar rijtjeshuizen te bouwen”

De wijk Selwerd is zaterdag jarig. De stadswijk bestaat precies zestig jaar. In de wijk…

4 uur geleden

HSV grootste partij bij verkiezingen Hanze

HSV is de grootste partij geworden bij de medezeggenschapsraadverkiezing op de Hanze. De verkiezingen werden…

5 uur geleden

Einde seizoen PKC’83/Team Amoeri na nederlaag tegen Heracles Almelo

Het seizoen voor de zaalvoetballers PKC'83/Team Amoeri zit er op. Vrijdagavond werd in Almelo met…

14 uur geleden

Veel bewolking, af en toe zon en een paar buien tijdens wisselvallig weekend

Het weer blijft de komende dagen heen en weer schommelen tussen mooi lenteweer en gespetter.…

14 uur geleden