Categorieën: Nieuws

Krakers Regulateurshuis wachten ontruiming niet af; politie en justitie treffen voormalig Petit Theatre leeg aan

De groep krakers die de bezetting van het Regulateurshuis in het Ebbingekwartier sinds vrijdagmiddag voortzette, heeft besloten de ontruiming van het voormalige Petit Theatre niet af te wachten.

Maandagochtend verschenen een ME-busje en een aantal politieagenten bij het monumentale gebouwtje aan de Kolendrift. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt dat zij aanwezig waren om het pand te ontruimen. Maar dat bleek niet nodig: in het pand was niemand meer aanwezig.

Het OM laat weten dat CareX het pand inmiddels heeft betrokken. Voorlopig neemt de anti-leegstandsorganisatie het gebouwtje over namens het Groninger Monumentenfonds. Dat gebeurt totdat de gemeente het Regulateurshuis officieel heeft overgenomen. In het pand, waar voorheen Le Petit Theatre was gevestigd, komt nu een marketingbureau.

Het Regulateurshuisje werd, na het vertrek van Le Petit Theatre begin vorige maand, bezet door een kraker. Die was het niet eens met de verhuur van het pand aan het marketingbureau, omdat hij vond dat het een plek moest blijven voor cultuur. De kraker kreeg vorige week woensdagavond te horen dat hij moest vertrekken, om precies te zijn voor vrijdagmiddag 13.00. De kraker mobiliseerde daarom vrijdagmiddag een groep demonstranten bij het huisje, die de kraak op enige wijze overnamen.

Tom Veenstra

Recente berichten

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

8 minuten geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden