Categorieën: Nieuws

Wissels van Lukkien mogen niet baten: slordig FC Groningen verliest met 2-1 van SC Cambuur

FC Groningen heeft zondagmiddag in Leeuwarden met 2-1 verloren van SC Cambuur. Na een slordige eerste helft leek de FC na de rust terug te komen, maar door een late treffer van de thuisspelende ploeg verlieten de Groningers met 0 punten het veld.

De ploeg van Dick Lukkien wist afgelopen maandag niet te scoren noch te winnen tegen FC Emmen, ondanks de vele wijzigingen die de coach had doorgevoerd aan zijn basiselftal. De opstelling bleef tegen Cambuur ongewijzigd. In het doel is Hidde Jurjus weer verkozen boven Michael Verrips. Kristian Lien en Wouter Prins maakten op maandag nog hun basisdebuut en mochten vandaag wederom starten. Dit betekent dat spits Kevin van Veen weer begon op de bank.

In de 8ste minuut verdient Cambuur een vrije trap halverwege de helft van FC Groningen. De bal wordt laag ingebracht voor het doel en Marco Tol schuift deze langs Jurjus de benedenhoek in. In de beginfase wordt er voornamelijk op het middenveld gevoetbald. Cambuur heeft de controle en de Groningers zijn slordig en afwachtend aan de bal waardoor gevaarlijk opbouwen niet lukt.

Na 30 minuten komen de groen-witten na lange tijd weer voor het doel van de tegenstander. Net buiten de zestien haalt Leandro Bacuna hard uit, maar de keeper stopt de bal. Ook een vrije trap en een corner worden kort na elkaar niet benut door de Groningers. De ruststand is 1-0.

Tweede helft
In de rust voert Lukkien drie wijzigingen door. Luciano Valente, Laros Duarte en Kevin van Veen komen in het veld en vervangen Määttä, Lien en Pelupessy. Na vijftien minuten pauze komt er dus een compleet ander FC Groningen het veld op in Leeuwarden. De Groningers beginnen fel aan de tweede helft en creëren in korte tijd een aantal gevaarlijke kansen die eindigen met schoten op doel.

In de 50ste minuut krijgt Valente halverwege de helft van Cambuur de bal. Van een afstand schiet hij deze laag in het doel en brengt hij de FC weer op gelijke hoogte. De tweede helft wordt vervolgd en de ploegen krijgen over en weer kansen. Cambuur is twee keer kort na elkaar gevaarlijk voor het doel van Groningen. Uit de tweede situatie krijgen zij een corner. De bal wordt voor het doel geslingerd en in de 83ste minuut schiet Remco Balk de Groningers op een 2-1 achterstand.

De FC krijgt nog twee keer de kans om gelijk te maken, maar zowel Van Veen als de voor Wouter Prins gewisselde Thom van Bergen schiet de bal over.

Daarmee verliest FC Groningen in Leeuwarden met 2-1 en zakt het naar de 13e plaats. Aanstaande woensdag is het tijd voor bekervoetbal: dan wordt er in de KNVB Beker uit tegen tweededivisionist Rijnsburgse Boys gespeeld.

Lisa Eising

Recente berichten

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

28 minuten geleden

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

1 uur geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

2 uur geleden

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

3 uur geleden

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

7 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

7 uur geleden