Categorieën: OOG Ochtendshow

Duurzame dinsdag met Aline Bus van Duurzaam Groningen

Iedere derde dinsdag van de maand komt Aline Bus van Duurzaam Groningen bij ons in de studio om te vertellen over huis-tuin-en-keuken-duurzaamheid. 

Iedere derde dinsdag van de maand komt Aline Bus van Duurzaam Groningen bij ons in de studio om te vertellen over huis-tuin-en-keuken-duurzaamheid.

Aline Bus is coördinator en communicatie-medewerker van het platform Duurzaam Groningen. Ze neemt ons maandelijks mee in het duurzame nieuws uit de gemeente Groningen. Wat allemaal voorbij kan komen zijn besparingstips, kortingen, grote en kleine oplossingen voor in en rondom huis.

Energiecadeau

‘Hoe help je inwoners die het hard nodig hebben om hun energierekening te verlagen?’, vraagt Aline Bus zich af. Duurzaam Groningen heeft daarom de actie ‘Energiecadeau’ opgezet. Je kunt nu een energiecoach aanvragen die bij je langskomt en neemt een cadeau mee voor iemand anders. Op het gebied van zonnepanelen heeft Duurzaam Groningen ook niet stilgezeten. ‘Voor iedereen die zonder gedoe zonnepanelen wil laten installeren is er onze inkoopactie zonnepanelen.’ Op deze manier hoef je zelf niks meer uit te zoeken.

Stem op Gronings inwonersinitiatief

Er is een Gronings inwonersinitiatief genomineerd voor ‘het zonnetje’. Dit is een prijs die naar een inspirerend inwonersinitiatief gaat tijdens het Deltacongres voor professionals op 9 november. Het gaat om de vergroening en verkoeling van de F.D. Rooseveldtstraat. Stemmen kan tot en met vrijdag aanstaande via duurzaamgroningen.nl

Duurzame woonkamer make-over, het kan!

Je hele woonkamer opnieuw inrichten, met beperkt budget en zonder de wereld op te zadelen met een berg afval, kan dat? Woonstylist Maaike Starreveld gaat de uitdaging aan. In september 2023 werd in de wijk Selwerd een duurzame make-over uitgevoerd. Tv-camera’s leggen al hun praktische ideeën voor hip hergebruik vast. Kijk zelf: deze puur Groningse make-over wordt van 16 tot en met 20 oktober uitgezonden op OOG tv, Youtube en Facebook.

Aline Bus was te gast tijdens de OOG Ochtendshow:

17-10-2023 Duurzame dinsdag met Aline Bus
Marilisa van Herksen

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden