Categorieën: Nieuws

Doorfietsroute tussen Winsum en Groningen geopend met uitdeelactie, fietscheck en koffie voor fietsers

Wie dinsdagmiddag bij Winsum over de Doofietsroute van of naar Stad reed, werd getrakteerd op een cadeautje, een fietscheck en koffie. Het gedeelte van de route tussen Sauwerd en de stad Groningen is nu klaar en daarmee is de fietssnelweg bijna helemaal compleet.

Het dertien kilometer lange fietspad begint aan de zuidkant van Winsum en loopt nu door tot en met de witte spoorbrug in Groningen. Twee jaar geleden werd het deel tussen Stad en Sauwerd al geopend. Nu is ook het fietspad tussen Sauwerd en Winsum klaar.

De route begint bij de zuidelijke dorpsentree van Winsum. De route gaat eerst een stuk langs de Winsumerstraatweg (N361) en loopt daarna parallel langs de spoorlijn richting Groningen. Fietsers hebben zoveel mogelijk voorrang en hoeven de provinciale weg niet meer over te steken. Ook is het fietspad extra breed en vlak.

Ook Johan Hamster (gedeputeerde provincie Groningen) en Stefan van Keijzerswaard (wethouder gemeente Het Hogeland) hielpen met de uitdeelactie. “Deze Doorfietsroute biedt uitkomst voor scholieren, forenzen en recreatieve fietsers uit Winsum en omstreken”, vertelt Hamster. “Het is een vlotte en comfortabele route die de bereikbaarheid van onze dorpen en de Stad enorm verbetert. Fietsen wordt zo nog aantrekkelijker, want onderweg kom je veel moois tegen. De route gaat langs en door het wierdenlandschap van Adorp en Sauwerd. Fietsend vanuit Sauwerd zie je de Martinitoren in de verte liggen.”

In onze gemeente wordt nu nog gewerkt aan het laatste stuk van de Doorfietsroute naar het centrum van Groningen. Tussen de Walfridusbrug en de Eikenlaan komt een nieuw fietspad, met een fietsbrug over de Noordelijke Ringweg (N370). De fietsbrug wordt in het eerste kwartaal van 2024 geplaatst. Naar verwachting is de Doorfietsroute in de zomer van 2024 helemaal klaar.

Tom Veenstra

Recente berichten

Zernike krijgt een buitenlokaal in de vorm van een voedselbos

De Zernike Campus krijgt een wel heel bijzondere klaslokaal erbij: een voedselbos.  Het stukje natuur…

14 minuten geleden

Dinsdag kans op hagel en zon

We laten het zonnige, warme weekend nu echt achter ons. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis verwacht…

2 uur geleden

Lezing over de Groningse rol in Nederlands-Indië

In Museum aan de A wordt aankomende woensdag een lezing gehouden over een Groningse familieregering…

3 uur geleden

Hulpdiensten uitgerukt voor persoon te water op Hylkemaheerd

Op de Hylkemaheerd in de Stad is maandagavond een persoon te water geraakt. Ambulancepersoneel heeft…

4 uur geleden

Gratis struiken voor bewoners Rivierenbuurt

Bewoners van de Rivierenbuurt in Groningen kunnen een gratis struik aanvragen voor hun eigen voor-…

5 uur geleden

Bewoners kunnen woensdag inspreken over plannen Stadshavens

Wie zijn of haar stem wil laten horen over de plannen voor de nieuwe woonwijk…

6 uur geleden