Categorieën: Nieuws

Directie Nijestee heft zichzelf op: ‘We zijn te hierarchisch, verandering nodig’

Een opvallend besluit van Nijestee: de directie van de woningcorporatie heeft besloten om zichzelf op te heffen. De organisatie denkt daarmee ‘wendbaarder’ te kunnen handelen.

Nijestee gaat, naar eigen zeggen, drie van de vijf directieleden vaarwel zeggen in de komende twee jaar. Het eerste directielid gaat per 1 januari vertrekken. Daarmee houdt het bedrijf twee topmensen over, die samen de leiding van het bedrijf gaan vormen. Daarmee verdwijnt volgens de woningcorporatie de directie als managementlaag.

“Nijestee is qua structuur nog vrij hiërarchisch ingericht met verschillende managementlagen”, aldus de corporatie. “Om als organisatie wendbaarder te kunnen handelen is er verandering nodig. We kiezen ervoor om een managementlaag, de directie, op te heffen. Nijestee wordt hiermee een plattere organisatie met een tweehoofdig bestuur, waardoor we ons nog beter kunnen richten op de stad, onze bewoners en onze partners.”

De corporatie laat weten dat het besluit om te vertrekken door de directieleden zelf is genomen. “Ik vind het erg knap dat ze met z’n drieën over hun eigen schaduw stappen in het belang van de toekomst van Nijestee”, schrijft bestuursvoorzitter Esseline Schieven. Schieven blijft, na de verandering in de organisatie, zelf aan het roer bij Nijestee. Daar komt nog één bestuurder bij.

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden