Categorieën: Sport

Amateurvoetbal: Winst Gorecht, VVG en Lewenborg fors onderuit

In de tweede klasse J won Gorecht zaterdag in de derde speelronde en gingen FC Lewenborg en VV Groningen hard onderuit. In 3C is Helpman koploper. Be Quick (zaterdag), Lycurgus en Mamio pakten de eerste zege.

In 2J won Gorecht in en tegen Kollum met 4-1. Michel Koopman scoorde twee keer. De andere treffers kwamen van Nick Janzen en Bob Poorta. Gorecht staat derde.

VV Groningen verloor thuis met 4-0 van koploper Noordscheschut. FC Lewenborg ging uit met 6-1 onderuit tegen FC Surhústerfean. Mitchell van Kalsbeek maakte de enige treffer voor de Groningers. VVG en FC Lewenborg zijn nog puntloos in 2J.

3C

In 3C won Helpman thuis met 2-1 van Loppersum. Rick Heim en Remco de Haas scoorden voor Helpman dat daarmee met 7 punten uit 3 wedstrijden koploper is.

Be Quick 1887 (zat) is na de 4-3 zege bij Zuidhorn vijfde. Lycurgus is zesde na de eerste zege. Thuis werd Zuidlaren met 3-0 verslagen. Steven Zwarts scoorde twee keer.

Groen Geel verloor uit tegen Veendam 1894 met 2-0 en staat negende in 3C. The Knickerbockers speelde voor de derde keer gelijk en staat tiende. Uit tegen Aduard werd het 2-2. Dennis van Roeden en Laurens Stellingwerf scoorden voor TKB.

Mamio pakte de eerste drie punten door in Hoogkerk met 3-2 te winnen van het nog puntloze HFC’15. Mamio is twaalfde en HFC veertiende en laatste.

Overzicht eerste klasse

Andor Heij

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

5 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

5 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

6 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

8 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

10 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

10 uur geleden