Categorieën: Nieuws

4 Mijl uitverkocht: 23.000 mensen doen zaterdag en zondag mee

Vijf dagen voor het eerste startschot tijdens het weekend van de 4 Mijl van Groningen zijn alle startbewijzen vergeven. Dat laat de organisatie van het jaarlijkse hardloopevenement dinsdag weten. 

Dat betekent dat er dit jaar zo’n 23.000 deelnemers aan de start, verdeeld over het hoofdevenement op zondag en de alternatieve 4Mijl4You op zaterdag. De organisatie liet in mei al weten dit jaar te gaan voor een recordaantal deelnemers voor de afgelopen jaren en dat is gelukt.

“Het is geweldig om te merken dat de Menzis 4 Mijl van Groningen zo leeft in Groningen en omstreken”, vertelt projectmanager Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland. “Je ziet veel mensen trainen en ik hoor veel bekenden die aan de start staan aankomende zondag. Het laat zien dat de 4 Mijl echt een event is voor iedereen. Van jong tot oud. Meedoen met vrienden, familie of collega’s. Het echte 4 Mijl gevoel!”

Wouter Bos schiet wedstrijdlopers weg

Het weekend van de Menzis 4 Mijl van Groningen wordt op zaterdag 7 oktober afgetrapt door de Menzis 4Mijl4You, waarbij deelnemers het traditionele parcours van de 4 Mijl op een unieke wijze afleggen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wandelend, skatend, fietsend of in een rolstoel. Op zondag klinkt het eerste startschot voor de Mini 4 Mijl, bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. Samen met ouders, verzorgers of coaches leggen zij 800 meter van het wedstrijdparcours af.

Oud-minister Wouter Bos (PvdA) is inmiddels directeur van hoofdsponsor Menzis en daarom mag hij om 13.00 uur de wedstrijdlopers wegschieten. Bij de vrouwen beginnen onder meer Maureen Koster, Diane van Es en Silke Jonkman als favoriet aan de wedstrijd. Bij de mannen krijgt thuisfavoriet Tom Hendrikse concurrentie van Filmon Tefsu, Abdirahman Mohamed, Edwin Sjerps, Nicolaï Saké, Kevin Schauwaers en Matthias Gombeer.

Tom Veenstra

Recente berichten

Fietsers rijden van Breda naar Stad en halen 114.000 euro op voor bescherming van watergebieden

Ruim tweeduizend fietsers uit heel Nederland reden vrijdag de Climate Classic, de 375 kilometer lange…

1 uur geleden

Henri Haan over zijn coming out: “Mijn vader accepteerde het niet”

Henri Haan is vroeger radio-dj geweest bij OOG. Tegenwoordig is hij te horen bij onder…

3 uur geleden

Tim Hoeve (26) komend seizoen terug op het oude nest bij Donar

Tim Hoeve is de tweede speler die basketbalclub Donar voor komend seizoen heeft gecontracteerd. Na…

3 uur geleden

Geen ijs, maar toch een race in Kardinge: studenten rijden EK met modelauto’s op waterstof

Het is zomer en ijs is in geen velden of wegen te bekennen in Kardinge.…

3 uur geleden

RUG-voorzitter Jouke de Vries uitgejouwd voor USVA-theater aan Munnekeholm, handhavers en beveiliging ingezet

Jouke de Vries, bestuursvoorzitter van de Rijksuniversiteit Groningen, kreeg donderdagavond de hoon van Pro-Palestijnse studenten…

4 uur geleden

LHBTIQ studentenvereniging Ganymedes bestaat 15 jaar

Tijdens het radioprogramma de OOG Ochtendshow spreken we met mensen uit de LHBTIQ gemeenschap in…

5 uur geleden